bij de relatietherapeut Beeld bij de relatietherapeut
bij de relatietherapeutBeeld bij de relatietherapeut

PREMIUM

Bij de relatietherapeut: ‘Ik geloofde eerlijk gezegd totaal niet in dat penetratieverbod’

Elke week komt iemand uit de praktijk van relatietherapeut Marcelino Lopez in Flair aan het woord over zijn of haar problemen. Via de QR-code lees je nu online hoe het verder is gegaan. Deze week het verhaal van Rudy en Mette.

Rudy

“Ik geloofde eerlijk gezegd totaal niet in dat penetratieverbod. Ik vond het ook zo’n stom woord. En zoals Marcelino al voorspelde: ik had inderdaad het gevoel dat ik onterecht werd gestraft. Ik vond niet dat ik iets verkeerd deed en nu was seks – eh, penetratie – ineens helemaal geen optie meer. Aan de andere kant had ik weinig keus.

Achteraf moet ik toegeven: de sfeer tussen mij en Mette werd al in diezelfde week een stuk beter. Omdat seks sowieso geen optie was kon ik het beter loslaten. En daardoor kwamen we ook niet in discussies of vervelende gesprekken terecht.

Mette reageerde ook veel relaxter op mij. Zij leek na het eerste gesprek alleen al enorm opgelucht. En blijkbaar gaf het penetratieverbod haar veel rust. Uiteindelijk zocht ze zelf fysieke toenadering. Dat verbaasde me. Net zoals vroeger legde ze uit zichzelf haar hoofd in mijn schoot als we tv keken.

En het meest verrassende is dat we in het weekend seks hebben gehad. Na een feestje zijn we thuis losgegaan. We waren allebei zo opgewonden dat we dat hele verbod wel moesten negeren. Afhankelijk van hoe je ernaar kijkt, is de missie van de relatiedokter dus mislukt of juist niet.”

Mette

“We hebben een paar bijzondere weken achter de rug. Ongelooflijk wat een aantal eerlijke gesprekken en een simpele oefening kunnen doen. Doordat onze communicatie een stuk opener is, geniet ik veel meer van de seks. Ik voel veel meer verbinding met Rudy.

Het is een vreemde gewaarwording: door zo’n verbod word je samen een stuk creatiever. We zitten nu in een meer experimentele fase van onze relatie waarin we niet alleen ons seksleven maar ook andere aspecten van de relatie onder de loep nemen. Onze communicatie, onze gewoonten, dingen die we wel en niet leuk aan elkaar zijn gaan vinden. De sleur en ergernissen die in onze relatie waren geslopen zijn er nu weer een beetje uit.”

Meer van dit soort verhalen lees je wekelijks in Flair.

Marcelino Lopezbij de relatietherapeut

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden