teaser bij de relatietherapeut Beeld bij de relatietherapeut
teaser bij de relatietherapeutBeeld bij de relatietherapeut

PREMIUM

Bij de relatietherapeut: ‘Ik ben ontzettend bang dat dit een vechtscheiding wordt’

Elke week komt iemand uit de praktijk van relatietherapeut Marcelino Lopez in Flair aan het woord over zijn of haar problemen. Via de QR-code lees je nu online hoe het verder is gegaan. Deze week het verhaal van Abel en Vera.

Abel

“De situatie was thuis onhoudbaar: daarom wilde ik in relatietherapie. Na het gesprek werd het er helaas niet beter op. Ik realiseerde me tijdens het gesprek in wat voor patstelling we zaten. De moed zonk me in de schoenen.

Het ziet ernaar uit dat Vera en ik uit elkaar gaan. Ik ben er stuk van. Het meest zit ik met onze kinderen. Hoe moeten we allemaal verder? Ik weet het even niet. Ik ben ontzettend bang dat dit een vechtscheiding wordt waar onze meiden de dupe van worden. Ik neem dit Marcelino niet kwalijk. Hij heeft vooral uitgelicht in welke situatie wij feitelijk zitten. Ik wilde het zelf alleen nog niet erkennen.

In de coronatijd is Vera steeds extremer geworden in haar denkbeelden. Niet alleen heeft ze toen haar alternatieve coachingsopleiding afgerond, ze is in die tijd dagelijks naar podcasts van corona-kritische complotdenkers gaan luisteren. Ze was er totaal aan verslaafd. In het begin luisterde ik mee en kon ik me in veel ideeën wel vinden. Weet je, ik ben zelf ook kritisch over hoe onze regering tijdens de pandemie heeft gehandeld..

Voorheen kon ik voor het grootste deel wel met haar ideeën meegaan. Ook omdat ik zelf te lui was om me er in te verdiepen. Toen haar ideeën meer richting ‘wappie’ gingen, begon ik er steeds meer moeite mee te krijgen. Het gaat te ver om hier uit de doeken te doen waarin ze ondertussen allemaal gelooft, maar ik ben afgehaakt. Dat gaat heel ver. Nu corona niet meer zo’n hoofdrol speelt, hoopte ik dat Vera’s ideeën langzaamaan zouden afzwakken. Helaas is ze alleen maar strijdlustiger en stelliger geworden.”

Hoe is het nu met Milena en Mart?

‘Ik zag mezelf als slachtoffer van foute mannen’

Vera

“Ik doe er alles aan om mijn kinderen te beschermen tegen het kwaad in deze wereld. En dat kwaad is veel erger en groter dan mensen zich realiseren. Het maakt me nog maar weinig uit of mensen dat begrijpen of niet. Ik ben door veel door veel familieleden en oude vrienden uitgejouwd, maar ik heb er een nieuwe familie van gelijkgestemden bij.

De toekomst zal uitwijzen wie er gelijk heeft. Ik zal in ieder geval keihard voor de gezondheid van mijn kinderen blijven vechten.”

Meer van dit soort verhalen lees je wekelijks in Flair. Wil je een editie (na)bestellen? Dat kan hier.

Marcelino Lopezbij de relatietherapeut

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden