teaser bij de relatietherapeut Beeld bij de relatietherapeut
teaser bij de relatietherapeutBeeld bij de relatietherapeut

PREMIUM

Bij de relatietherapeut: ‘Hoe hij over me sprak... alsof ik zijn bezit was’

Elke week komt iemand uit de praktijk van relatietherapeut Marcelino Lopez in Flair aan het woord over zijn of haar problemen. Via de QR-code lees je nu online hoe het verder is gegaan. Deze week het verhaal van Martin en Nasreen.

Nasreen

“Tijdens het gesprek vond ik Martin zó koud. Brrr. Hoe hij over me sprak, alsof ik zijn bezit was. De rillingen liepen over me rug. Het gesprek was een bevestiging voor wat ik al dacht: het is klaar. Ik hoef dit niet meer. Ik heb diezelfde week die vriendin van mij gebeld die haar zolderappartement verhuurt. Daar woon ik nu inmiddels al twee maanden met Tomas. Martin is zijn eigen woning gebleven. Gelukkig is dat vlak bij mijn nieuwe woninkje. Dat scheelt gedoe met Tomas.

Het was niet meteen koek en ei, maar Martin en ik gaan gelukkig redelijk beschaafd met elkaar om. Omwille van Tomas hebben we met Marcelino en elkaar afgesproken dat onze issues nooit Tomas’ probleem mogen worden. Op wat cynische opmerkingen na gaat het eigenlijk best goed. In ieder geval ben ik blij dat ik Martin durf te vertrouwen met Tomas. Hij is een goede vader en andersom vertrouwt hij mij ook. Al hebben we wel afgesproken dat Martin meebeslist als er medisch iets met Tomas aan de hand is.

En verder… ik durf ik er nog niet zo veel over zeggen, maar ik heb een man ontmoet die ik heel leuk vind. Ik ken Joris al wat langer uit de yogascene. Een heel ander type dan Martin dus. Voorheen zou ik daar niet zo snel op vallen, maar we hebben het zo gezellig samen. Martin heeft Joris inmiddels ook ontmoet en reageerde best oké.

Het belangrijkste vind ik dat Tomas er minder last van heeft dan ik had gedacht. Hij is nog maar drie natuurlijk.”

Martin

“Ik heb het even lastig gehad. Nog steeds wel. Misschien stom, maar ik had toch niet zien aankomen dat Nasreen het écht zou uitmaken. Ik heb in de gesprekken met Marcelino aangegeven dat ik het écht nog wel wilde proberen, maar Nasreen stond er niet meer voor open. Volgens haar is dat station gepasseerd.

Inmiddels begin ik ook te zien dat we écht uit elkaar zijn gegroeid. Dat new age-gedoe staat gewoon echt heel ver van mij vandaan. Dus wellicht is het beter dat we uit elkaar zijn. Ik probeer objectief naar onze situatie te kijken. We zijn allebei tevreden wat betreft de afspraken over Tomas. Ik krijg hem twee dagen per week.

Ik heb Nasreens nieuwe vriendje ontmoet. Mwah, een beetje een soft type, maar best aardig. En gelukkig iets minder zweverig dan Nasreen zelf. Ik wil dat de moeder van mijn kind tenminste nog met één been op aarde blijft staan.”

Marcelino Lopezbij de relatietherapeut

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden