bij de relatietherapeut Beeld bij de relatietherapeut
bij de relatietherapeutBeeld bij de relatietherapeut

PREMIUM

Bij de relatietherapeut: ‘Hij ontkent het, maar ik geloof dat hij is vreemdgegaan’

Elke week komt iemand uit de praktijk van relatietherapeut Marcelino Lopez in Flair aan het woord over zijn of haar problemen. Via de QR-code lees je nu online hoe het verder is gegaan. Deze week het verhaal van Sandra en Jonas.

Sandra

“Het gaat nu iets beter, maar ik heb een rottijd achter de rug. Na het gesprek gebeurde er van alles. Hoewel ik het niet wilde zien was het wel duidelijk dat Jonas niet écht voor mij zou kiezen. Ik deed in mijn eentje moeite om onze relatie te laten werken.

Het leek er even op dat Jonas meer zijn best deed, maar al snel keerde het oude patroon terug. Twee keer blijf hij een hele nacht weg, terwijl we volgens mij hadden afgesproken dat hij die nachten naar mij zou komen.’

En erger nog: ik kwam er achter dat Jonas waarschijnlijk is vreemdgegaan met één van zijn exen. Een kennis van mij heeft hen in een achteraf-parkje zien flikflooien tijdens de dorpsfeesten. En die heeft toen een goede vriendin van mij ingelicht.

Hij ontkent het, maar ik geloof die kennis. Zij is geen roddeltante ofzo. Weet je wat het stomme is: hoe kut ik het ook vond…voor mij was het toen pas echt duidelijk dat ik mezelf voor de gek hield. Hoe duidelijk wil je het hebben?

Hoe zou ik mezelf nog recht in de spiegel kunnen aankijken als ik bij die sukkel zou blijven? Ik had weer bij anderen kunnen klagen over hem, hopend op beterschap, maar de grootste sukkel was ik zelf. Ik was diegene die ondanks alle tekenen bij hem bleef.

Deze maand word ik dertig. Ik wil dit foute-mannen-patroon eindelijk eens doorbreken. Ik kan beter aan mezelf werken dan in de zoveelste slechte relatie blijven hangen.

Bij de relatietherapeut

‘We zijn de outsiders van het dorp’

Jonas

Jonas wilde niet reageren.

Meer van dit soort verhalen lees je wekelijks in Flair. Wil je een editie (na)bestellen? Dat kan hier.

Marcelino Lopezbij de relatietherapeut

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden