Bij de relatietherapeut: 'Het voelt alsof er een klein wonder is gebeurd' Beeld Getty Images
Bij de relatietherapeut: 'Het voelt alsof er een klein wonder is gebeurd'Beeld Getty Images

Bij de relatietherapeut: 'Het voelt alsof er een klein wonder is gebeurd'

Elke week komt iemand uit de praktijk van relatietherapeut Marcelino Lopez in Flair aan het woord over zijn of haar problemen. Via de QR-code lees je nu online hoe het verder is gegaan. Deze week het verhaal van Liesbeth en Joep.

Liesbeth: "Wonder is een groot woord, maar zo voelde het … Alsof er een klein wonder is gebeurd. Twee weken geleden zijn we met ons busje over de kop geslagen. We reden met een aanhanger vol hout en doordat die een klapband kreeg, raakte het busje onbestuurbaar. Doodeng. Wijzelf hadden geen schrammetje, maar we hebben een foto van hoe de bus eruitzag na het ongeluk uit. Total loss. Ik krijg weer rillingen nu ik erover begin. (Ogen schieten vol.)

Na het ongeluk zijn we uit de bus gekropen, hebben we 112 gebeld en hielden we elkaar minutenlang vast. Ik kon geen woord uitbrengen en heb keihard staan janken. Alle spanning van de afgelopen tijd kwam eruit. Daarna heb ik tegen Joep gezegd hoeveel ik van hem hou.

In de dagen erna kwam alles dat we in therapie bespraken pas echt binnen. Ik dacht: waar waren we toch mee bezig? Waarom doen we gewoon niet wat liever tegen elkaar? Ik realiseerde me ook: Emma had in één klap haar beide ouders kunnen verliezen. Daar moet je toch niet aan denken. We hebben zoveel geluk gehad.

Ik gun niemand een ongeluk, maar we zijn allebei wel in één keer wakker geschud. We moeten echt nog wel aan het werk met elkaar, maar ik geniet ondertussen intens van ons samenzijn."

Lees ook Bij de relatietherapeut: ‘Hij is waarschijnlijk vreemdgegaan met een van zijn exen’

Joep: "Amen! Ik heb hier eigenlijk niks aan toe te voegen. Niet dat onze problemen volledig zijn opgelost, maar we staan er allebei nu wel heel anders in. Stom toch, dat je blijkbaar bijna moet verongelukken voordat er iets verandert?

En oh ja, die therapie was ook nuttig hoor. Daardoor konden we deze gebeurtenis in het juiste perspectief plaatsen. We werken aan onze communicatie en begrijpen nu veel beter hoe onze relatie zo kon verslechteren."

Meer van dit soort verhalen lees je wekelijks in Flair. Wil je een editie (na)bestellen? Dat kan hier.

Beeld: Getty Images

FlairGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden