Bij de relatietherapeut: 'Het lijkt alsof de breuk hem niks doet' Beeld
Bij de relatietherapeut: 'Het lijkt alsof de breuk hem niks doet'

Bij de relatietherapeut: 'Het lijkt alsof de breuk hem niks doet'

Elke week komt iemand uit de praktijk van relatietherapeut Marcelino Lopez in Flair aan het woord over zijn of haar problemen. Via de QR-code lees je nu online hoe het verder is gegaan. Deze week het verhaal van Lara en Chris.

Lara: "Sinds het gesprek is er veel veranderd. Chris en ik uit zijn uit elkaar. Het laatste wat ik wilde, maar na alles wat er gezegd en gedaan is konden we zo ook niet doorgaan.

Ik had gehoopt dat Chris door de therapie juist een tandje zou bijschakelen. Het eerste gesprek bij Marcelino heeft meteen bevestigd waar ik al die tijd bang voor was. Namelijk dat Chris toch niet voor de volle honderd procent in onze relatie zat. Niet eens voor vijftig procent denk ik. Chris wilde niet eens meekomen naar een tweede gesprek met Marcelino.

Wat Marcelino zei klopt wel: ik zocht constant excuses waarom hij dat niet doet of kan, maar achteraf gezien slaan de excuses die ik verzon eigenlijk nergens op. Jarenlang vond ik dat Chris aan zijn bindingsangst moest werken, dan zou het allemaal wel goedkomen.

Lees ook Bij de relatietherapeut: ‘Ik had Mau toestemming gegeven om andere vrouwen te zien, maar nu klaag ik erover’

Volgens Marcelino is het helemaal niet mijn taak om een partner daarvan te overtuigen. Hij ziet het als mijn taak te stoppen met moeite doen voor mensen die weinig teruggeven. In plaats van steeds maar Chris te willen fiksen, kan ik beter naar mijn eigen aandeel kijken: waarom negeer ik mijn eigen grenzen om een onvruchtbare relatie in stand te houden?

Ik ben echt in Chris teleurgesteld. Ik hield zóveel van hem. Toch zie ik in dat het beter is dat onze relatie voorbij is. Een week nadat het uit was, appte hij me of hij de kajak die hij me ooit cadeau had gegeven terug mocht. Hij vond dat ik die toch maar weinig gebruik. Ik vond dat zo typisch. Zijn grootste zorg was niet mijn welzijn, maar een oude kajak?' Het lijkt alsof het hem niks doet dat het nu uit is. Echt teleurstellend."

Chris had geen behoefte om te reageren op de breuk met Lara.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Flair

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden