teaser bij de relatietherapeut Beeld bij de relatietherapeut
teaser bij de relatietherapeutBeeld bij de relatietherapeut

Bij de relatietherapeut: ‘Goddank lijkt Marco verleden tijd’

Elke week komt iemand uit de praktijk van relatietherapeut Marcelino Lopez in Flair aan het woord over zijn of haar problemen. Via de QR-code lees je nu online hoe het verder is gegaan. Deze week het verhaal van Joke en Mirella.

Joke

“We zijn nu een paar maanden verder. Goddank lijkt Marco verleden tijd. Mirella mag het je zelf wel vertellen. Ik ben trots op haar. De sfeer tussen ons is een stuk beter. Door dat gedoe met Marco – en onze discussies daarover – was er toch een kloof ontstaan.

Inmiddels heb ik het gevoel dat Mirella weer met beide benen op de grond staat. Toch zit de schrik er nog wel in. Ze snapt niet hoe ze over haar eigen grenzen heeft kunnen gaan en is bang voor een terugval. Daarom zal ze nog een paar afsluitende een-op-een gesprekken met Marcelino hebben. Ik heb er alle vertrouwen in dat ze niet meer in zo’n situatie zal belanden.”

Mirella

“In dat eerste gesprek, waar mijn moeder bij was, vond ik het lastig helemaal open en eerlijk te zijn. Daarom stemde ik ermee in nog een keer alleen met Marcelino te praten. Dat werkte beter. Ik had niet het gevoel dat Marcelino mij veroordeelde. Daardoor durfde ik alles te zeggen. Het klopt wat mijn moeder zei: ik hield Marco inderdaad uit de wind. Ik hoopte nog dat het ooit goed zou komen tussen ons. Na de gesprekken met Marcelino kon ik niet anders dan toegeven dat ik mezelf voor de gek aan het houden was.

Ik heb Marco in de afgelopen maanden nog een paar keer gezien. Ik probeerde serieus het gesprek aan te gaan, maar telkens als ik hem een lastige vraag stelde, begon hij me af te zeiken. Wie ik wel niet dacht dat ik was en zo. Hij heeft me weer zó weten te kwetsen. Voorheen zou ik alles hebben gedaan om het goed te maken. Om hem ervan te overtuigen dat ik loyaal en trouw was. Gestoord hè? Nu was ik gewoon heel teleurgesteld. Na een aantal ontmoetingen mat Marco is de band tussen ons toch echt bekoeld. Ik merkte dat ik steeds meer afstand voelde. Hij is een klootzak die alleen aan zichzelf denkt.

Ik wacht nog steeds op mijn geld trouwens. Ik ben eergisteren naar het Juridisch Loket gegaan om te zien wat ik kan doen om het terug te krijgen.”

Marcelino Lopezbij de relatietherapeut

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden