Bij de relatietherapeut: 'Geraldine bleek iets te hebben met een kennis van ons' Beeld Getty Images
Bij de relatietherapeut: 'Geraldine bleek iets te hebben met een kennis van ons'Beeld Getty Images

Bij de relatietherapeut: 'Geraldine bleek iets te hebben met een kennis van ons'

Elke week komt iemand uit de praktijk van relatietherapeut Marcelino Lopez in Flair aan het woord over zijn of haar problemen. Via de QR-code lees je nu online hoe het verder is gegaan. Deze week het verhaal van Geraldine en Hans.

Geraldine: "Ik moet zeggen: na het gesprek vond ik Hans positief veranderd. De druk was weg – hij probeerde me niet meer te overtuigen of te pushen. Hij leek vooral ook verbaasd en oprecht nieuwsgierig naar hoe het precies mis is gegaan tussen ons. Vooral naar waar hij steken had laten vallen. Hij stelde geïnteresseerde vragen en voor het eerst in tijden hadden we goede gesprekken. Ik vond het op een gegeven haast weer even gezellig tussen ons.

Ik merk dat hij het er écht heel moeilijk mee heeft. Zijn manier is altijd geweest om keihard voor dingen te werken en er doelmatig op af te gaan. Nu, in onze relatie, werkte dat niet. De 'kwetsbare' en gevoelige Hans die ik de laatste weken zag vond ik heel fijn. Die had ik graag eerder en vaker willen zien tijdens onze relatie. Ik ben bang dat het nu te laat is.

Wat ik in het eerdere gesprek niet durfde te vertellen is dat ik ondertussen ook gevoelens heb gekregen voor een andere man. Het is ook nog eens iemand die Hans kent. Omdat Hans zelf eerlijk en kwetsbaar tegen mij is geweest heb ik dit aan hem opgebiecht. Heel pijnlijk, maar helaas is het de waarheid. Die andere man heeft me nog duidelijker laten zien dat de relatie met Hans echt niet meer bij mij past.

Ik heb geen idee hoe dat verder gaat. Die andere man heeft zelf ook nog issues uit zijn verleden te verwerken. Maar dat er iets bijzonders tussen ons is kan ik niet ontkennen. Voor mij en Hans zie ik helaas geen toekomst meer. Behalve als vrienden en co-ouders. Ik heb inmiddels een scheiding aangevraagd."

Lees ook Bij de relatietherapeut: ‘We hebben een paar keer onze fantasieën uitgesproken, best opwindend’

Hans: "Ik zit in zak en as. Ik heb me vreselijk gevoeld de afgelopen twee weken. Geraldine bleek al een tijdje iets te hebben met een kennis van ons. Helaas vond ik dat altijd een hele leuke man ook nog. Ik dacht dat zij gewoon vrienden waren, maar blijkbaar is het de afgelopen maanden uitgegroeid tot meer.

Inmiddels weet ik dat onze relatie definitief niet meer te redden valt. Geraldine laat er geen enkele twijfel meer over bestaan. Zó ontzettend klote.

En als ik me klote voel ga ik aan het werk. Dat is hoe ik het altijd heb gedaan. Ik heb vaker lastige perioden in mijn leven gehad, dus ik kom hier ook wel overheen. Mijn kinderen zijn ontzettend lief voor me. Mijn oudste dochter neemt me volgende week mee naar Kroatië. Ze heeft zelfs mijn medewerkers gebeld dat ze het volgende week even zonder mij moeten doen.

Hoe moeilijk het ook is om toe te geven: ik snap inmiddels dat ik gefaald heb als partner. Ik heb Geraldine zelf aanleiding gegeven om verder te kijken."

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: Getty Images

FlairGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden