Bij de relatietherapeut: 'Genoeg mannen die wél hun best willen doen voor me' Beeld Getty Images
Bij de relatietherapeut: 'Genoeg mannen die wél hun best willen doen voor me'Beeld Getty Images

Bij de relatietherapeut: 'Genoeg mannen die wél hun best willen doen voor me'

Elke week komt iemand uit de praktijk van relatietherapeut Marcelino Lopez in Flair aan het woord over zijn of haar problemen. Via de QR-code lees je nu online hoe het verder is gegaan. Deze week het verhaal van Bianca en Niels.

Bianca: ‘Het gesprek was een wake-upcall. Niet dat het slécht-slecht ging tussen ons, maar goed ging het zeker niet. Ik zat daar meer mee dan Niels: als onze relatie zo voort zou zijn gekabbeld, dan… daar wil ik helemaal niet aan denken. Ik denk eerlijk gezegd dat ik verder zou kijken. Genoeg mannen die wél hun best willen doen voor me.

We zijn allebei een beetje lui geworden in de relatie en elkaar steeds meer als vanzelfsprekend gaan zien. Als je op een gegeven moment allebei niet meer je best doet om een beetje magie en spanning te creëren… dan wordt het suf. Ik heb ook gemerkt dat ik graag een prinsesje ben. Zodra Niels mij in de spotlights zet, begin ik direct te stralen.

We doen ook meer leuke dingen, zonder telefoon. Eerlijk gezegd vind ik dat laatste soms nog moeilijk hoor. Ik verweet Niels dat hij vaak op zijn mobieltje zit te pielen, maar het afkicken gaat hem makkelijker af dan mij. Als Niels besluit iets te doen, dan doet hij het ook meteen goed. Ik blijk uiteindelijk meer hooked aan dat stomme ding te zijn dan hij. Gelukkig is Niels een fijne coach. "Ok B, je krijgt nog vijf minuten screen time, daarna gaan we de deur uit." Haha, alsof ik een kind ben. Als het even kan, laten we onze mobieltjes tegenwoordig achter in de 'laat ons met rust'-doos. Ik kan dat iedereen aanraden.'

Lees ook Bij de relatietherapeut: ‘Ik heb echt alles voor deze relatie gedaan en het was gewoon niet genoeg

Niels: ‘Er is wel iets veranderd in ons samenzijn. Het idee dat ik Bianca zou kunnen verliezen heeft mij op scherp gesteld. We hebben nu veel meer aandacht voor elkaar. Het klinkt onromantisch, maar ik zet dingen die met onze relatie te maken heeft nu ook in mijn agenda. Voor mij werkt het. Ja, ik schrijf echt dingen op als 'B op werk verrassen met zelfgemaakte lunch.' Of: 'Niet vergeten dat B's zus vandaag 5 jaar geleden is overleden.'

Mijn doel is om dagelijks twee dingetjes te doen waarvan ik weet dat Bianca er blij van wordt. Dat kan alles zijn: iets lekkers meenemen. Een voetmassage. Doordat ik dat doel in mijn hoofd heb, ben ik met mijn hoofd automatisch toch vaker bij onze relatie. Daardoor neem je elkaar toch minder vanzelfsprekend. En minder screen time is wat dat betreft ook goud voor de relatie.

Verder heb ik gemerkt dat ik het leuker vind om Bianca te verrassen en te verwennen dan zelf iets te krijgen. Ik geniet van haar blije koppie. Gek he? In het begin deed ik dit allemaal standaard, maar die gewoonte ben ik blijkbaar langzaam kwijtgeraakt.'

Meer van dit soort verhalen lees je wekelijks in Flair. Wil je een editie (na)bestellen? Dat kan hier.

Beeld: Getty Images

FlairGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden