teaser bij de relatietherapeut Beeld bij de relatietherapeut
teaser bij de relatietherapeutBeeld bij de relatietherapeut

Bij de relatietherapeut: ‘Een week na de sessie is de boel tussen ons flink geëscaleerd’

Elke week komt iemand uit de praktijk van relatietherapeut Marcelino Lopez in Flair aan het woord over zijn of haar problemen. Via de QR-code lees je nu online hoe het verder is gegaan. Deze week het verhaal van Anton en Carina.

Anton

“Een week na de sessie is de boel tussen ons flink geëscaleerd. Carina zou een weekend naar een vriendin gaan. Lize was mee. Na het weekend kreeg ik een appje dat ze langer wilde blijven om na te denken over de hele situatie. Dat leek me wel goed: ik hoopte dat Carina nog zou bijdraaien. Drie dagen later kreeg ik een mail dat ze onze relatie wilde verbreken en de volledige voogdij over Lize wilde hebben. Ze had niet het gevoel dat wij er samen nog uit zouden komen en het leek haar beter voor Lize als die bij haar moeder zou blijven.

Ik was in shock. Ik ben meteen naar Groningen gereden om te praten, maar die vriendin van haar liet mij er niet in. Ik heb me nog nooit zo hopeloos gevoeld. Om erger te voorkomen heb ik toen geen scène geschopt. Ik ben meteen naar de politie gegaan en heb online gekeken welke juridische opties ik heb. Daarna heb ik een advocaat in de arm genomen om mij bij te staan.

Carina bleek na een lang telefoongesprek nog genoeg common sense te hebben om zich te realiseren dat zij juridisch gezien geen poot om op te staan heeft en dat ze beter met mij kan leren samenwerken. Ik had Carina kunnen beschuldigen van ontvoering van ons kind.

Carina en ik zijn nu officieel uit elkaar. Dat zat er sowieso al aan te komen, maar dat dit nu gepaard moet gaan met een strijd over de voogdij vind ik nog het ergste. Ik probeer dit nuchter te benaderen en de sfeer goed te houden, maar ondertussen houd ik mijn hart vast. Carina is heel beïnvloedbaar en ik heb het gevoel dat zij vooral luistert naar die doorgedraaide coach van haar. Gelukkig heb ik het recht aan mijn kant staan: we zijn nu bezig een ouderschapsplan op te stellen.”

Carina wilde niet meer reageren.

Marcelino Lopezbij de relatietherapeut

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden