bij de relatietherapeut Beeld bij de relatietherapeut
bij de relatietherapeutBeeld bij de relatietherapeut

Bij de relatietherapeut: ‘Die laatste maanden waren echt een hel’

Elke week komt iemand uit de praktijk van relatietherapeut Marcelino Lopez in Flair aan het woord over zijn of haar problemen. Via de QR-code lees je nu online hoe het verder is gegaan. Deze week het verhaal van Andy en Sarijn.

Andy

“De relatietherapie heeft niet mogen baten. Althans, niet wat betreft onze relatie. Sinds een maand wonen we niet meer samen. Sarijn heeft een appartement in de buurt gevonden. Behoorlijk pijnlijk allemaal, maar ergens ben ik opgelucht dat we een duidelijke beslissing hebben genomen.

Nu kunnen we allebei verder met ons leven. Die laatste maanden waren echt een hel. Ik had al mijn geduld verloren en elk gesprek ontaardde in een wanhoop en ruzie. Mijn grootste zorg is Denny. Ik wil niet dat hij hier het slachtoffer van wordt. Gelukkig denkt Sarijn daar wél hetzelfde over. We hebben afgesproken om de sfeer tussen ons beschaafd te houden en aan Denny’s welzijn te denken.

Waarschijnlijk zullen we in de toekomst meningsverschillen hebben over zijn opvoeding, maar dat zien we dan wel. Op dit moment werkt de omgangsregeling best oké. Wie weet draait Sarijn ooit weer wat bij. Al zal zij hopen dat ík eindelijk eens wakker wordt.”

Sarijn

“Het is verdrietig dat onze relatie van acht jaar over is, maar het was slechts een kwestie van tijd. Mijn liefde voor Andy was al een tijdje bekoeld. Onze werelden matchen gewoon niet meer. Ik kon niets meer zeggen thuis, elk gesprek eindigde ermee dat een van ons de kamer moest uitlopen. Inmiddels heb ik een plek voor mezelf gevonden in de buurt van ons oude huis.

Dat huis stond op Andy’s naam. We wonen op loopafstand van elkaar. Dat maakt het makkelijker voor ons om flexibel met Denny om te gaan. Het is allemaal nog heel onwennig. Ik merk aan Andy dat hij onderhuids nog steeds boos en gefrustreerd is over hoe het tussen ons gegaan.

Zelf probeer ik vooral in het licht te staan en in liefde te leven. Ik wil niet dat zijn boosheid mij omlaaghaalt, dat heeft hij lang genoeg gedaan. Ons contact gaat nu eigenlijk alleen nog maar over Denny. Over praktische kwesties. We houden het allebei oppervlakkig om ruzies te voorkomen. Vanwege Denny zullen Andy en ik nog een leven lang met elkaar te maken hebben. Het is belangrijk dat we allebei een beetje aardig blijven.”

Meer van dit soort verhalen lees je wekelijks in Flair.

Marcelino Lopezbij de relatietherapeut

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden