teaser bij de relatietherapeut Beeld bij de relatietherapeut
teaser bij de relatietherapeutBeeld bij de relatietherapeut

Bij de relatietherapeut: ‘De relatie was voor mij best vaak een gevecht’

Elke week komt iemand uit de praktijk van relatietherapeut Marcelino Lopez in Flair aan het woord over zijn of haar problemen. Via de QR-code lees je nu online hoe het verder is gegaan. Deze week het verhaal van Celine en Robbert.

Celine

“Helaas. Het is toch stukgelopen tussen ons. Het lijkt erop dat de onvrede bij Robbert dieper lag dan ik dacht. Dat heeft de therapie wel blootgelegd. Robbert is minder een prater dan ik. En hij haat conflicten. Omdat ik best overweldigend kan zijn, heeft hij zich over veel dingen gewoon niet uitgesproken.

Lang verhaal kort: door de therapie zijn we beter en ook eerlijker met elkaar gaan praten. Daaruit blijkt dat hij gewoon niet zo overtuigd van onze relatie als ik dat was. Sinds een paar weken is het echt uit. Ik was ontzettend verdrietig, maar ik heb nu in ieder geval wel duidelijkheid. Ik werd ook onzeker van die terugtrekbewegingen van hem. Ik heb nu tenminste het gevoel dat ik echt mijn best gedaan heb om er iets van te maken. En nu weet ik dat hij toch niet helemaal voor mij kan gaan.

We hebben besloten dat we elkaar voorlopig even niet zien, maar ik denk dat we uiteindelijk wel vrienden zullen worden. Ons laatste gesprek was heel verdrietig, maar we zijn wel in liefde uit elkaar gegaan. Ik wens Robbert het allerbeste toe.”

Bij de relatietherapeut

‘Ik heb nog maar weinig vrienden’

Robbert

“De therapie heeft laten zien dat wij toch best wel anders in de relatie stonden. Hoe leuk ik Celine als persoon ook vind, de relatie was voor mij vaak best een gevecht. Ik heb echt geprobeerd om er iets van te maken, maar iets in mij hield mij tegen. Misschien trek ik later de conclusie dat ik een grote fout heb gemaakt door het uit te maken, maar op dit moment ben ik blij om even op mezelf te zijn. Ik voel dat ik dit het meest nodig heb. Celine en ik hebben besloten om elkaar over twee maanden even te zien. Hopelijk kunnen we als vrienden verder.”

Meer van dit soort verhalen lees je wekelijks in Flair.

Marcelino Lopezbij de relatietherapeut

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden