Bij de relatietherapeut: 'Als je stopt met moeite doen voor elkaar, wordt het niet leuker' Beeld Getty Images
Bij de relatietherapeut: 'Als je stopt met moeite doen voor elkaar, wordt het niet leuker'Beeld Getty Images

Bij de relatietherapeut: 'Als je stopt met moeite doen voor elkaar, wordt het niet leuker'

Elke week komt iemand uit de praktijk van relatietherapeut Marcelino Lopez in Flair aan het woord over zijn of haar problemen. Via de QR-code lees je nu online hoe het verder is gegaan. Deze week het verhaal van Fija en Bert.

Fija: "Ik vind het thuis een stuk gezelliger. Bert is koppig en zal het misschien niet snel toegeven, maar hij doet echt meer z'n best. En ik ook. Het is veel leuker als je gewoon een beetje lief voor elkaar bent.

Ik sta er nu meer bij stil. Dat komt ook omdat de man van een goede kennis twee weken geleden is overleden. Zo maar, in z'n slaap. Een gezonde, jonge kerel van amper veertig, hè? Dat zet toch te denken. Zoiets kan iedereen overkomen. Dan mag je toch blij zijn als je s' ochtends naast elkaar wakker wordt?

De therapie en dat sterfgeval zijn een goede reminder om beter ons best voor elkaar te blijven doen. Zo vanzelfsprekend is het allemaal niet."

Lees ook Bij de relatietherapeut: ‘Ik stond op het punt de relatie te verbreken’

Bert: "Ik durf het wel toe te geven hoor: ik doe meer mijn best voor Fija. Ik bedoel: vandaag kreeg ze ontbijt op bed van me. (Lacht.) Dat krijgt ze wel vaker hoor, maar vanochtend voelde ze zich slapjes.

Ik vind het heus niet zo moeilijk om moeite te doen als Fija aardig is. Afgelopen weken was ze opgezet en deed ze veel liever. Marcelino had best een punt. Als je stopt met moeite doen voor elkaar, wordt het niet leuker. Na de dood van Ferd realiseerden we ons dat wat we hebben best goed is. Als je langer samen bent, is het makkelijk dat te vergeten."

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Tekst: Marcelino Lopez | Beeld: Getty Images

Merel DuitGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden