bij de relatietherapeut Beeld bij de relatietherapeut
bij de relatietherapeutBeeld bij de relatietherapeut

PREMIUM

Bij de relatietherapeut: ‘Achteraf gezien vind ik het heel kwalijk wat die vrouw deed’

Elke week komt iemand uit de praktijk van relatietherapeut Marcelino Lopez in Flair aan het woord over zijn of haar problemen. Via de QR-code lees je nu online hoe het verder is gegaan. Deze week het verhaal van Sanne en Erik.

Sanne

“Het gesprek was voor ons allebei een geruststelling. Ik twijfelde al of het nodig was, maar toch hoorde ik af en toe een stemmetje in mijn hoofd vragen: ‘Zijn jullie wel normaal?’ Erik had daar minder last van dan ik. Hij is sowieso heel accepterend en relaxed. Ook al benadrukte Marcelino dat we van niemand goedkeuring nodig hebben om onze relatie te beleven zoals wij graag willen, vond ik het toch fijn om te horen dat hij niks raars aan onze situatie vond.

Zeker na de gesprekken met die coach begon ik me zorgen te maken dat ik misschien iets over het hoofd zag. Als een zogenaamde expert zegt dat jij een trauma hebt weggedrukt, ga je toch twijfelen of dat niet inderdaad zo is. Zij ging daar zo ver mee dat ze op een gegeven moment opperde dat mijn oom mij misschien wel misbruikt had. Die bleef vroeger weleens bij ons slapen. In de logeerkamer naast mijn kamertje. Die man doet volgens mij geen vlieg kwaad, maar ineens ga je dan in je geheugen zoeken: zou er niet toch iets gebeurd zijn? Achteraf gezien vind ik heel kwalijk wat die vrouw deed.”

Erik

“Het was meer een relaxed gesprek dan serieuze therapie. Voor we gingen was ik toch een beetje bang dat Marcelino zou zeggen dat er iets mis was met ons. En dat we allemaal goedbedoelde oefeningen moesten gaan doen of zo. Die coach van Sanne scheef ons wat tantra-achtige oefeningen voor. Voor andere stellen zal dat prima werken, maar wij kregen er vooral jeuk van. Veel te geforceerd. Ik merk nu dat er vooral bij Sanne een serieuze zorg is weggenomen. Heel fijn.”

Marcelino Lopezbij de relatietherapeut

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden