Vrouw met boek Beeld Getty Images
Vrouw met boekBeeld Getty Images

Wijsneuzen: déze 3 sterrenbeelden zijn het intelligentst

Iedereen is anders, en zo heeft ook iedereen weer andere kwaliteiten. Is jouw bijnaam ‘smarty pants’? Dan staat dat gewoon in de sterren geschreven. Want déze sterrenbeelden blinken uit op het gebied van intelligentie.

Oh, en herken je jezelf nooit in sterrenbeelden? Wij leggen je als bonus even uit hoe al die sterrentekens nou eigenlijk werken.

Waterman

De Waterman staat bekend om het hebben van een scherp en analytisch vermogen. Watermannen zijn vaak typische oplossers van problemen, doordat ze veel kennis hebben en een probleem zeer goed kunnen analyseren. Hierdoor zijn ze in staat om met gemak een oplossing te vinden.

Schorpioen

Intelligentie kent meerdere vormen en op het vlak van inlevingsvermogen en intuïtie is een Schorpioen vooral sterk. Schorpioenen voelen anderen heel precies aan, hebben een sterk vermogen tot observeren en handelen veelal vanuit intuïtie.

Tweelingen

Weer een andere kant van intelligentie: een Tweeling is creatief en vernieuwend. Tweelingen hebben brede interesses, zijn nieuwsgierig en uiten dit in creativiteit. Ook zijn ze bezig met vernieuwing, door hun open minded visie hebben ze vaak verrassende, nieuwe ideeën.

Herkenning please

En, is jouw sterrenbeeld ook een van de sterrenbeelden dat uitblinkt in intelligentie? Of denk je nou: hartstikke leuk die sterrenbeelden altijd, maar ik herken mezelf er echt never in? Lees dan het volgende even. Want er bestaan dus nog andere sterrentekens waar je jezelf misschien wél in kan herkennen.

Het maanteken

De stand van de maan bij je geboorte kan iets zeggen over jouw eigenschappen. Dit wordt het maanteken (de bekende sterrenbeelden zijn zonnetekens!) genoemd en kun je berekenen door je geboortedatum en –tijd in te voeren op deze website. Je krijgt meteen een uitslag en krijgt ook direct een handig overzicht van wat past bij jouw specifieke maanteken.

Het ascendant

Het zonneteken gaat vaak over eigenschappen, maar het ascendant kan je meer vertellen over wie je zou willen zijn of hoe mensen je zien. Volgens de dierenriem zeggen je ‘gewone’ sterrenbeeld en het ascendant heel veel over wie jij bent. Op deze website kun je jouw ascendant berekenen en meteen lezen of het klopt.

Een ander sterrenbeeld

Het kan ook voorkomen dat je jezelf vaak herkend in ándere sterrenbeelden. Dit kan kloppen, want horoscopen zijn gebaseerd op gegevens van wel drieduizend jaar geleden. De stand van de maan en de zon is inmiddels veranderd, dus in principe zijn de sterrenbeelden ook ‘bewogen’. Misschien pas je nog nergens bij en kun je jezelf herkennen in het zogenaamde dertiende sterrenbeeld: de Slangendrager (29 november – 17 december). Weer wat geleerd!

Bron: Happinez, Libelle

Redactie FlairGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden