Wat zegt het sterrenbeeld over je kind? Beeld Getty Images
Wat zegt het sterrenbeeld over je kind?Beeld Getty Images

Wat zegt het sterrenbeeld over je kind?

Is het sterrenbeeld van jouw kind Ram? Maak dan je borst maar nat, want het zal nooit saai zijn thuis! Of heb je een Tweeling? Dan heb jij een heel pienter kind. Wat zegt het sterrenbeeld van je kind eigenlijk over hem of haar? Bekijk de typische sterrenbeeldeigenschappen van jouw kids.

Ram

21 maart - 21 april

Rammen kunnen drammen. Een ram stikt van de energie en heeft een heel sterke eigen wil. There’s always something going on, saai is het nooit! Een Ram is overal voor te porren. Laat jouw kind al jong met anderen spelen, dan leert hij meteen om te delen. Want hier is een Ram niet zo goed in. Jouw Ram wil graag aandacht, en kan competitief zijn. Een Ram kan goed op zichzelf zijn, maar speelt ook graag met andere kinderen.

Stier

21 april - 20 mei

Een Stier is vriendelijk en heeft veel behoefte aan lichamelijk contact. Stieren zijn slow starters en kunnen trager zijn dan hun leeftijdsgenoten. Je kind wordt een echt mensen-mens en is erg down to earth. Wel heeft het wat koppige trekjes en pikt dingen dus langzamer op. Niet teveel opjutten. Een Stier heeft zijn eigen tempo!

Tweelingen

21 mei - 21 juni

Tweelingen zijn heel pienter en zéér nieuwsgierig. Jouw kind praat veel en zuigt alles dat jij zegt als een spons op. Kijk dus uit dat je dit exemplaar niet overspoelt met informatie, want dan wordt het al snel teveel. Een Tweeling is heel sociaal en zal stikken van de vriendjes en vriendinnetjes. Alleen zijn, kunnen ze dan ook niet zo goed. Je zult merken dat je kind chagrijnig kan worden als het niet aan het spelen of kletsen is.

Kreeft

21 juni - 22 juli

Een Kreeft is heel gevoelig en erg begaan met het lot van de wereld. Er wordt wat sneller gehuild, maar ook veel geknuffeld. Jouw kid pikt snel spanning op in huis, dus voer gaan moeilijke gesprekken in het bijzijn van jouw kleine Kreeft. Bij dit sterrenbeeld staan herinneringen centraal, je zult dan ook merken alles wordt onhouden: the good, the bad and the ugly.

Leeuw

23 juli - 23 augustus

Een Leeuw heeft een vurig temperament. Je kind is luidruchtig en vraagt veel aandacht. Slaap? Vergeet het maar. Iedereen mag het weten als hij of zij wat wil. Ze houden van publiek. Een Leeuw maakt makkelijk vrienden, en is vaak de leider van de groep. Jouw kind houdt van lachen en vindt het heerlijk om op z’n wenken bediend te worden.

Maagd

24 augustus - 23 september

Een Maagd maakt zich graag nuttig, en helpt zijn moeder maar wat graag met allerlei klusjes. Deze kinderen zijn kritisch op anderen, maar ook op zichzelf. Ze zijn perfectionistisch en houden van structuur. Jouw kind kan zichzelf goed entertainen met de meest basale dingen en heeft weinig hulp nodig van buitenaf. Een Maagd is een tikkeltje verlegen: very charming.

Weegschaal

24 september - 23 oktober

Waarschijnlijk heb je een heel makkelijke, lief kind in huis. Weegschalen houden van harmonie en zijn heel diplomatiek. Ook hebben ze veel oog voor schoonheid. Veel Weegschaaltjes zouden behoorlijk gastvrij en ijdel zijn. Een Weegschaal is een luchtteken en als je kind onder dit teken is geboren, zijn contact en verbinding heel belangrijk voor hem. Ze houden van gezelligheid, mensen om zich heen en praten. Een gespannen sfeer gaat hij het liefst zo snel mogelijk uit de weg.

Schorpioen

24 oktober - 22 november

Schorpioenen zijn kinderen die graag nieuwe dingen willen leren en erg volhardend kunnen zijn. Ze voelen zich fijn bij hechte relaties, maar vinden alleen ook goed hun weg. Velen zijn behoorlijk vastberaden en een tikkeltje jaloers. Je kind heeft een enorme sterke wil en is ontzettend daadkrachtig. Hij wil alles op zijn eigen manier (zelluf doen!) en weet hoe hij dingen voor elkaar moet krijgen. Schorpioenen een enorm drive om te winnen en zijn bereid daar ver voor te gaan.

Boogschutter

23 november - 21 december

Deze kinderen zijn enthousiast en willen de wereld verkennen, hoe klein ze ook zijn. Het zijn echte buitenkinderen. De eigenschappen avontuurlijk, eerlijk en optimistisch passen goed bij een Boogschutter-kind. Net als een echte boogschutter is een Boogschutter-kind pijlsnel. Vol enthousiasme vertelt hij zijn verhaal aan anderen. Kleine Boogschutters zijn zorgeloos, onafhankelijk en kunnen zich prima zelf vermaken.

Lees ook Het najaar komt eraan: déze 3 sterrenbeelden kunnen niet wachten

Steenbok

22 december - 19 januari

Deze kinderen kunnen erg serieus overkomen en zijn vaak vroeg volwassen. Ze zijn rustig van aard en houden van efficiëntie. Ze hebben een oude wijze ziel en hebben een hekel aan betutteling. Eigenlijk willen ze al snel het liefste als volwassene aangesproken en behandeld worden. Een Steenbok-kind voelt zich verantwoordelijk en hij is een doorzetter. Dat kan ook zijn valkuil zijn. Een Steenbok kan erg dwars doen als dingen niet gaan zoals hij wil.

Waterman

20 januari - 19 februari

Waarschijnlijk doet hij graag alles zelf, want deze kinderen zijn erg zelfstandig. Verder zijn ze vaak niet heel dol op knuffelen en hebben ze een grote behoefte aan vrijheid. Hierdoor willen ze niet allerlei beperkingen opgelegd krijgen. Daar worden ze alleen maar tegendraads van. Hoe meer jij hem wilt liefkozen, hoe meer afstand een Waterman-kind lijkt te nemen. Maak je niet ongerust: dit komt niet omdat dit onafhankelijke kind niet van je houdt. Hij heeft nu eenmaal veel ruimte nodig en je zult zien dat wanneer je je kind loslaat, hij vanzelf naar je toe komt.

Vissen

20 februari en 20 maart

Veel Vissen hebben een enorme dosis fantasie en zijn hartstikke behulpzaam. Een Vissen-kind is een lief en rustig kind. Hij wil door iedereen aardig gevonden worden en dat lukt hem vaak ook nog. Vissen zijn gevoelig en voelen heel goed aan wat er om hen heen gebeurt. Is iemand verdrietig? Dan leven ze met hem mee. Zijn andere kinderen vrolijk? Een Vissen-kind wordt meteen aangestoken en doet gezellig met de anderen mee. Ook is hij erg gevoelig voor de sfeer in huis en als die niet goed is zal hij dit zich persoonlijk aantrekken.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Oudersvannu.nl | Beeld: Getty Images

Flair RedactieGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden