Ascendant header Beeld Getty Images
Ascendant headerBeeld Getty Images

Wat is je ascendant en wat zegt dit over jou?

Dat je sterrenbeeld afhangt van de maand waarin je geboren bent, weet jij natuurlijk al lang! Maar je ascendant daarentegen is een stuk onbekender, terwijl dit ook veel over je persoonlijkheid zegt. Wij vertellen je wat een ascendant is en wat die van jou voor je betekent.

It’s written in the stars...

Ascendant

Een ascendant gaat eigenlijk veel dieper dan je sterrenbeeld. Het beschrijft je persoonlijkheid en je karakter. Je ascendant wordt bepaald door het sterrenbeeld dat oostelijk op de horizon opkwam toen jij werd geboren. Het bepaalt hoe jij jezelf naar de buitenwereld presenteert en hoe je met anderen omgaat.

Je kunt je ascendant berekenen op verschillende sites. Je vult je geboortegegevens, zoals je geboortetijd en -plaats, in en krijgt zo jouw hele chart te zien met je volledige horoscoop. Nu je weet wat een ascendant is, is het tijd om te lezen wat die van jou over je zegt.

Waterman

Iemand met een Waterman ascendant is in één woord te omschrijven: rebels. Je bent niet zo van de regeltjes en trekt het liefste je eigen plan. Je bent creatief en hebt een fantasierijke gedachtengang. Je bent soms veel met jezelf bezig waardoor mensen je als arrogant kunnen zien. Luister ook eens naar anderen.

Vissen

Jij bent selfless en denkt vaak meer aan anderen dan aan jezelf. Dit komt omdat je onzeker kan zijn en het daardoor ook lastig vindt om relaties te behouden. Je wilt graag nodig zijn en andere bedienen. Cijfer jezelf niet weg maar probeer juist de voordelen van jouw gevoelige en empathische karakter naar boven te halen.

Ram

No regrets, Ram, dat is jouw motto. Liever een misstap begaan dan later denken ‘wat als...?’. Je gaat confrontatie niet uit de weg en hebt een sterke mening. Net zoals de Waterman trek je graag je eigen plan en doe je waar je zelf zin in hebt. Sla hier niet in door, voor anderen kan dit lijken alsof je jezelf beter vindt. Soms is less is more toch echt waar.

Stier

Als iemand met ascendant in Stier, ben jij een echte doorzetter. Jij stopt niet tot je je doel hebt bereikt, en daarna ga je weer gelijk door. Ondanks jouw strijdlust ben je wel een overthinker. Probeer je gedachten op een rijtje te krijgen en niet over het verleden blijven malen. Leef in het nu!

Tweelingen

Je staat bekend om je extraverte persoonlijkheid. Je maakt met iedereen een praatje, of het nou een collega is of iemand in de supermarkt. Omdat small talk jou zo makkelijk af gaat, is het lastig om diepere gesprekken met je te voeren. Hierdoor mist de diepgang in relaties en is het moeilijk om een echte connectie met jou aan te gaan. Je houdt van verandering ondanks dat dit soms chaos met zich meebrengt.

Kreeft

Vaak worden Kreeften omschreven als crybabies. En hoewel dat niet per se waar is, ben je met een Kreeft als ascendant wel een gevoelig typje. Je houdt van intense vriendschappen en relaties en bent enorm loyaal. Je houdt niet van veranderingen, ook al pakken deze achteraf vaak goed uit. Je bent snel teleurgesteld of gekwetst door je gevoelige karakter en loyaliteit. Probeer deze mooie eigenschappen geen negatieve gevoelens aan je te laten geven.

Leeuw

Jij houdt er van om het middelpunt te zijn en confident is jouw tweede naam. Je leeft volgens de zin: take me as I am or leave. En laat dit ook zien in relaties: als iemand jou niet waardeert houdt het op tussen jullie. Je kan scherp uit de hoek komen maar zodra mensen je beter kennen weten ze dat je dit doet omdat je geen tijd voor drama en negativiteit hebt.

Maagd

Een Maagd ascendant betekent dat je een harde werker bent. Je bent perfectionistisch, hebt oog voor detail en bent zo geordend als het maar kan. Op werk heb je hier profijt van maar in je vrije tijd mag je wel wat relaxter zijn. Iets minder control freak en iets meer ‘whatever happens, happens’. Een spontaan avontuur kan je wat losser maken.

Weegschaal

Zeg je Weegschaal, dan zeg je: aardig, zorgzaam, humoristisch. Je houdt van rust en kalmte. Jouw levensdoel is om gelukkig en perfect te zijn, maar perfect zijn is onmogelijk. Wees wat liever voor jezelf en denk wat minder aan wat anderen van je vinden. Het kost je veel energie om daar altijd mee bezig te zijn.

Schorpioen

Heb jij een ascendant als Schorpioen? Dan kom je vaak gereserveerd over. Dit komt omdat je je emoties niet uit en kalm overkomt terwijl het in je hoofd een chaos is. Je houdt van veranderingen op z’n tijd en weet wat je wilt. Je kan best eigenwijs zijn omdat je enthousiast bent over jouw manier van denken en doen.

Boogschutter

Bij mensen met een Boogschutter ascendant is het fifty-fifty. Rebels óf juist een Pietje precies die alle regels volgt. Maar ondanks deze verschillen zijn wel alle Boogschutters hetzelfde op dit gebied; je houdt van uitdaging. Als iemand met veel zelfvertrouwen en ambitieuze ideeën is vrijheid belangrijk voor je. Je wilt je niet gevangen voelen waardoor relaties lastig kunnen zijn. Je bent recht voor je raap wat soms bot over kan komen en mensen kan kwetsen.

Steenbok

De Steenbok is vastberaden en heeft altijd een plan. De Steenbok is niet zo spontaan en denk overal goed overna. Je hebt graag de controle en het overzicht en wordt dan ook vaak als de ‘planner’ van de groep gezien. Je lijkt op het eerste gezicht misschien koud en serieus, maar je bent eigenlijk een gezellig gezelschapsdier.

Bron: Ze

Manouk IriksGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden