Ruzie Beeld Getty Images
RuzieBeeld Getty Images

Vriendschappen verwateren: met deze 5 sterrenbeelden blijf je waarschijnlijk het moeilijkst bevriend

Allemaal hebben we wel vanaf jongs af aan vriendschappen die we koesteren. Toch gaat het behouden van vriendschappen niet altijd even makkelijk. Sommige vriendschappen verwateren nu eenmaal. Maar wil je weten met welke sterrenbeelden het nou echt moeilijk is om (goede) vrienden mee te worden en blijven?

Weegschaal

Als eerste, de Weegschaal. Weegschalen hebben een nogal ongezonde obsessie met altijd eerlijk willen zijn, waardoor ze vaak neutraal blijven in situaties waar ze eigenlijk hun mening zouden moeten uiten. Een beetje alsof je tegen een muur praat tijdens een discussie. Of wanneer je ze vraagt wat ze willen eten en ze zeggen ‘ik weet het niet, kies jij maar’ en vervolgens toch niet tevreden zijn. Arghh! Zo frustrerend!

Ram

Een Ram is niet echt goed in het behouden van vriendschappen, omdat ze niet houden van afwijzing. Als een Ram dan ook maar een tikkeltje aanvoelt dat een vriendschap niet zo lekker loopt, eindigen zij ‘m meteen. Dit omdat ze simpelweg de eerste willen zijn die het afgekapt, zodat ze zich niet gekwetst hoeven te voelen door de ander. Daarbij moet je dan ook echt geen verontschuldiging van diegene te verwachten, want daar doen ze liever niet aan. Maakt niet uit hoelang jullie bevriend waren, verwacht geen sorry.

Maagd

De confrontatie aangaan wanneer ze zich niet gerespecteerd voelen, daar doet een Maagd niet graag aan. Maar gewoon over hun heen laten lopen, dat laten ze ook niet gebeuren. Ja, dan zit er ook maar één andere optie op: degene ghosten of langzamerhand afstand nemen van de vriendschap. En no way, dat het daarna nog ooit goedkomt. Zoals mede-Maagd Beyoncé zegt: “Middle fingers up, put them hands high. Wave it in his face, tell him boy bye.”

Schorpioen

Met een Schorpioen is het moeilijk om bevriend mee te raken, omdat het lastig is om een band met hun op te bouwen. Niet omdat ze het niet willen, maar omdat ze moeilijk met emoties van zichzelf, maar ook die van anderen kunnen omgaan. Het kan dus even duren om diegene te leren kennen en een sterke vriendschap mee te ontwikkelen, maar dat moet je er voor over hebben. Want eenmaal jullie vrienden zijn, kan het zomaar je bestie worden!

Herken jij je niet in je sterrenbeeld?

Dit is dan waarschijnlijk de reden

Boogschutter

Last but not least. Heel leuk en makkelijk om bevriend te zijn met een Boogschutter. Je kan leuk met ze kletsen, ze bieden een luisterend oor en ze geven de beste advies. Alleen één heel belangrijk ding: je ziet ze nooit! Ze zijn namelijk dramatisch slecht in het plannen van afspraakjes. Ze hebben het altijd druk, zijn veel onderweg en reageren ook echt met een slakkentempo terug op je appjes. Even bijkletsen tijdens een etentje met een Boogschutter, vergeet het maar. Dat etentje blijven ze weken en soms wel maanden verplaatsen.

Bron: Fem-Fem

Gigi MarthaGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden