Vrouw nerveus toxic traits Beeld Getty Images
Vrouw nerveus toxic traitsBeeld Getty Images

Uh-oh: dít zijn de toxic traits van elk sterrenbeeld

Niemand is perfect. We hebben allemaal onze minpunten en dat is helemaal niet erg; we're all human. Met behulp van astrologie komen we tot allerlei ontdekkingen over onszelf, waaronder onze toxic traits. Afijn, wat zeggen de sterren erover? Want elk sterrenbeeld heeft er eentje. Benieuwd naar die van jou?

Kom je weer eens aandacht te kort, Leeuw?

Ram

De Ram is enorm competitief. Lekker mokken in een hoekje na het verliezen van een potje Monopolie of Ganzenbord? Dat doet dit sterrenbeeld ab-so-luut. Ze willen altijd de beste zijn en kunnen niet tegen hun verlies. Dit heeft overigens niks met anderen te maken, want de Ram gaat altijd de strijd aan met zichzelf. Hierdoor zijn ze zelf hun ergste vijand.

Stier

De term go with the flow past totaal niet bij de Stier. Dit sterrenbeeld wordt vaak koppig genoemd en dat is niet heel gek want zodra de Stier in zijn comfortzone zit, blijft-ie lekker zitten. Dit sterrenbeeld wil namelijk dat alles hetzelfde blijft en zal zich niet gauw aanpassen als de situatie daarom vraagt. Flexibel zijn? Hó maar.

Tweelingen

Als er iemand niet kan stilzitten, is het de Tweelingen wel. Consistentie staat niet hun woordenboek. Dit sterrenbeeld is continu opzoek naar manieren om hun brein te prikkelen en hunkeren constant naar nieuwe uitdagingen. Zich binden aan één project en dit daadwerkelijk afmaken? Nope. Ja, de Tweelingen heeft allerlei leuke hobby's en brede interesses, maar kan hierdoor heel onvoorspelbaar overkomen. En daar is niet iedereen van gediend.

Kreeft

De Kreeft is drievoudig kampioen confrontatie vermijden. Dit gevoelige type kropt vaak zijn emoties op en dit uit zich vervolgens in passief-agressieve opmerkingen. Maar zo werkt dat niet, Kreeft. Hoewel de Kreeft vaak goede intentief heeft, kan het verbergen van emoties meer schade aanrichten op den duur. Tip: wees eerlijk over hoe je je voelt.

Leeuw

De Leeuw staat graag in de schijnwerpers en daar is in principe niks mis mee, maar soms is het een beetje too much. De Leeuw ziet het leven als een one-man-show waarbij dit extraverte sterrenbeeld áltijd hoofdact is. Ze zijn zo zelfverzekerd als maar kan en eisen graag de aandacht op; al is niet iedereen daar van gediend. Laat een ander ook 's shinen, Leeuw!

Maagd

De Maagd heeft een oog voor detail en dat pakt vaak goed uit. Toch heeft ook dit sterrenbeeld zijn valkuilen en toxic traits. Ze zijn namelijk hartstikke perfectionistisch. Het analytisch vermogen van de Maagd draait overuren en daardoor zijn ze enorm gefixeerd op alle imperfecties. Natuurlijk brengt dit een flinke portie stress met zich mee en dat is voor niemand goed. Haal effe adem, Maagd. Je hoeft niet álle problemen op te lossen.

Weegschaal

De Weegschaal bewaart vaak de vrede en vermijd conflict zeer graag. Dat is prima, maar het zorgt er ook voor dat ze zichzelf soms wegcijferen en zichzelf te kort doen. Het is immers belangrijk om voor jezelf op te komen als er een woordewisseling of discussie plaatsvindt — ookal is dit vervelend voor de andere persoon. ‘Tis wel zo eerlijk, toch?

Schorpioen

De Schorpioen heeft trust issues alom. Dit type is hartstikke geheimzinnig en laat vrijwel nooit het achterste van zijn tong zien. Ze houden mensen liever op afstand zodat ze niet worden gekwetst. Ja, het is mogelijk dat je wordt gekwetst door iemand, maar is een béétje kwetsbaarheid wel nodig als je een mooie, diepgaande relaties in je leven wil, Schorpioen.

Boogschutter

De spontane Boogschutter hecht waarde aan hun vrijheid. Dit sterrenbeeld duikt graag in een nieuw avontuur. Het liefst elke dag! Ze zijn continu on the move en dat heeft soms nare gevolgen voor de relaties in hun levens. Ja, die impulsiviteit is leuk en opwindend, maar het loont om even na te denken voordat je grote beslissingen maakt.

Steenbok

De Steenbok is de carrièretijger onder de sterrenbeelden. Dit sterrenbeeld werkt om te leven en leeft om te werken. Even wat vrije tijd inplannen en relaxen? No way. De balans tussen werk en privé is flink ontregeld bij dit ambitieuze en gedreven type. Misschien is het tijd om even op de rem te trappen, Steenbok. Er is meer in het leven dan alleen maar werk, werk, en nog eens werk.

Waterman

De Waterman is een echte einzelgänger. Ze hechten veel waarde aan hun alone time en doen graag dingen alleen. Hierdoor sluiten ze zich vaak af van de buitenwereld en dat heeft negatieve gevolgen voor de relaties in hun levens. Tijd vrijmaken voor jezelf is belangrijk, maar vergeet niet af en toe te socializen!

Vissen

De Vissen is enorm positief ingesteld. Deze spring in 't veld bekijkt alles van de zonnige kant, waardoor ze ietwat naïef overkomen. Soms hebben ze een goede reality check nodig, maar dat valt niet altijd even goed. Het is goed om positief te blijven, Vissen, maar wordt niet té goedgelovig.

Bron: Elite Daily

Charisse StoffelsGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden