Beste muziekgenre sterrenbeeld Beeld Getty Images
Beste muziekgenre sterrenbeeldBeeld Getty Images

Turn up the music: dit muziekgenre past het beste bij jou volgens je sterrenbeeld

Velen van ons luisteren dagelijks naar muziek en we hebben vaak een voorkeur voor wát voor muziek we aanzetten. Uiteraard staat er in de sterren geschreven welke muziekgenre het beste bij jou past!

Headphone plugged in? let's go.

Ram - Hard Rock of Heavy Metal

Een Ram is het eerste teken van de dierenriem en een vuurteken. Een van de sterkste eigenschappen van de Ram is het constant in beweging willen zijn. De Ram zit vol vuur en passie en is daardoor altijd onderweg. Zowel fysiek als mentaal. Hardrock past goed bij dit sterrenbeeld, omdat de beat van de muziek het adrenaline op peil houdt. Je kan er constant op bewegen en springen. Rockmuziek is de perfecte muziekgenre voor een snelle autorit.

Stier - Old music

Als je een Stier bent dan is jouw sterrenbeeld het tweede teken van de dierenriem. Als aardeteken heb jij vaak behoefte aan comfort en vertrouwen. De Stier zal zich dan waarschijnlijk erg thuis voelen als hij of zij een oud nummertje op zet. Dit kan overigens elk type oude muziek zijn. Denk aan: rock, pop, country en zelfs hiphop. Zo kan de Stier weer even tot rust komen en terugblikken op het verleden. Om deze reden luisteren veel Stieren naar liedje die populair waren in de jaren 70 en 80.

Tweelingen - Techno en Dance

Het derde teken van de dierenriem is Tweelingen en tegelijkertijd een luchtteken. Dit sterrenbeeld zit vaak hoog in haar energie, is veel in beweging en heeft een veelzijdigheid aan kwaliteiten en karaktertrekjes. Een Tweeling houdt wel van een feestje en die kun je makkelijk aan het bewegen krijgen met techno of dance muziek. Sta je in een technobunker, dan is de kans groot dan je omringd bent door Tweelingen.

Kreeft - Blues en R&B

We gaan langzaam het rijtje van de dierenriem af, met de Kreeft als vierde teken. Daarnaast is de Kreeft ook een waterteken. Kreeften zijn hele gevoelen mensen, die regelmatig reageren met hun emoties. Zowel blues als R&B kunnen emoties oproepen. Deze genres hebben vaak zachte beats en teksten die je in je ziel kunnen raken. Soms kunnen blues nummers je het gevoel geven dat je naar een ontroerend persoonlijk verhaal aan het luisteren bent. Pak je zakdoekje er maar bij en ga even zitten voor een dramatisch potje genieten.

Leeuw - Elk popnummer in de top 40

Leeuw als vijfde van de dierenriem staat als vuurteken bekend als de koning of koningin van deze riem. Ze zijn vaak populair en staat graag in de schijnwerpers. De Leeuw luistert graag naar popnummers die in de top 40 staan. De populaire deuntjes spreken dit sterrenbeeld aan, omdat iedereen de nummers vaak kent en leuk vindt. Hierdoor kan een Leeuw snel in de smaak vallen bij mensen als hij of zij de top 40 playlist aanzet op een feestje.

Maagd - Klassiek

Als zesde teken in de riem is Maagd daarnaast ook een aardeteken. Ze zijn intelligent, staan voor reinheid en hebben vaak de behoefte om anderen te verzorgen en helpen. Klassieke muziek is een heel zuiver type muziek en trekt veel intellectuele personen aan. Dit past dus perfect bij de Maagd. Dit sterrenbeeld hoeft niet altijd te luisteren naar slappe of ingewikkelde songteksten. Hij of zij ‘voelt’ de muziek graag en geeft een eigen interpretatie aan de muziek die er gedraaid wordt.

Weegschaal - Country

De Weegschaal staat op nummer zeven van de dierenriem. Dit luchtteken staat voor liefde en vele vriendschappen. Weegschaal is het ultieme sociale teken en daarom past country goed bij dit sterrenbeeld. Dit is omdat country vaak een vrolijke pakkende beat heeft en mensen samen aan het dansen krijgt. Veel nummers staan ook bekend om hun emotionele en verdrietige kant, maar het gaat voornamelijk om de liefde en omgang met anderen. Perfect voor de Weegschaal dus.

Schorpioen - Rap en Hiphop

Als achtste nummer van de riem is dit waterteken het meest intense sterrenbeeld dat diep in je ziel kan graven. Rap- en hiphopnummers kunnen ook dit effect creëren. Dat komt omdat rap en hiphop een hele intense beat hebben met bijbehorende harde en confronterende teksten. Als Schorpioen afleiding nodig heeft zal hij of zij maar al te graag de speaker aanzetten op volume 100 en luisteren naar goede rap.

Boogschutter - Wereldmuziek

De Boogschutter staat op de negende plaats van de dierenriem en dit vuurteken heeft een passie voor reizen, liefde voor cultuur, spiritualiteit en religie. Internationale muziek past daarom ook heel goed bij dit sterrenbeeld. En met internationaal bedoelen we niet Spaanse of Italiaanse muziek, maar alles wat niet-Westers is. Denk aan Indiase en Arabische muziek, maar ook liedjes uit het Caribisch gebied en Latijns-Amerika spreken de Boogschutter aan. Dit sterrenbeeld leeft zich graag in bij andere landen en culturen en dat is te merken aan deze muziek!

Steenbok - Jazz

De Steenbok is een aardeteken en neemt de tiende plaats van de dierenriem in. Dit sterrenbeeld is een harde werker en erg precies. Ze kunnen erg koppig zijn en voet bij stuk houden. Dit zorgt soms voor wrijving met anderen en zichzelf, maar doorzetters zijn het zeker. Jazz muziek sluit hier goed bij aan, want om een mooi verfijnd jazz nummer te maken vergt dat veel wwerk en toewijding. Jazzmuzikanten werken heel hard aan het creëren van de beste vormen van muziek, zodat hun luisteraars echt van hun deuntjes kunnen genieten.

Waterman - Alternative

Drie kenmerken om een Waterman te omschrijven zijn: rebellie, innovatie en uniekheid. Dit elfde teken van de dierenriem geeft haar voorkeur aan alternatieve liedjes. Een Waterman is creatief en uniek, dit uit zich dan ook in muziekkeuze. Ze luisteren graag naar retro muziek uit de jaren 80. Dit luchtteken heeft iets rebels en wil graag niet geassocieerd worden met anderen.

Vissen - Elk genre

Vissen is het twaalfde en daarmee het laatste teken van de dierenriem. Uiteraard is Vissen een waterteken en wordt dit sterrenbeeld gekoppeld aan dromerigheid, intuïtie en een ontsnapping uit de realiteit. Een Vissen zwemt letterlijk en figuurlijk overal tussendoor en kan zich vinden in veel verschillende soorten muziek. Het hangt volledig af van de persoonlijke smaak van de desbetreffende Vis en de inhoud van de teksten en beat van de muziek.

Renée KoopmanGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden