Vergelijk Beeld Getty Images
VergelijkBeeld Getty Images

Stop it! Déze 3 sterrenbeelden vergelijken zichzelf continu met anderen

Het is altijd lastig om jezelf niet te vergelijken met anderen. Vooral in het sociale media-tijdperk waar we nu in zitten. Het is niet verkeerd als je jezelf af en toe vergelijkt met een ander, maar je moet er niet onder lijden. Déze drie sterrenbeelden vergelijken zichzelf wel te vaak met anderen.

Stop it, you are good enough the way you are!

Vissen

Vissen zijn vaak gevoelig, bijvoorbeeld in hun dromen. Hierdoor kunnen ze gemakkelijk de verbinding met de realiteit kwijtraken. Vissen zijn ook erg beïnvloedbaar door social media. Ze zijn vaak bezig met wie beter, slimmer of mooier is dan zij. Daardoor kunnen ze hun eigen kwaliteiten soms uit het oog verliezen. Een goed gesprek met je partner of beste vriend(in) kan soms helpen om het weer van de positieve kant te bekijken. Ook kan het helpen om iedere ochtend een lijstje te maken met een aantal goede en mooie eigenschappen van jezelf. Want je moet niet vergeten: je mag er zijn!

Stier

Stieren komen vaak stoer en zelfverzekerd over, maar zijn eigenlijk heel onzeker. Ze behoren zelfs tot de sterrenbeelden die het meest aan zichzelf twijfelen. Want als het op uiterlijk aankomt, zijn Stieren nogal veeleisend. Vaak zijn ze nooit helemaal tevreden over hun uiterlijk, zelf als anderen vinden dat ze er aantrekkelijk uitzien. Ook voor dit sterrenbeeld kan het handig zijn om zo nu en dan op te schrijven wat je leuk vindt aan jezelf. Als je je op bepaalde dagen dan wat minder voelt, kan je dat lijstje tevoorschijn halen en je op je sterke punten focussen.

Boogschutter

Boogschutters houden van hun vrijheid en zijn ook altijd erg nieuwsgierig ingesteld. Dit sterrenbeeld heeft een hekel aan verveling, daarom zit dit sterrenbeeld veel op social media om alles goed bij te kunnen houden. Maar dit kan soms ook een keerzijde hebben, want Boogschutters vergelijken zichzelf continu met anderen. En dat kan bij dit sterrenbeeld voor veel onzekerheid zorgen, ook al voelt de Boogschutter zich vaak beter dan de rest. Ze zijn dus wel degelijk onzeker, maar tonen dat niet zomaar aan anderen. Deel je onzekerheden ook eens met anderen, vaak voelt dat als een hele opluchting.

Bron: Margriet

Céline SussotGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden