Sterrenbeelden liefdesverdriet Beeld Getty Images
Sterrenbeelden liefdesverdrietBeeld Getty Images

Om te janken: Zo ga jij om met liefdesverdriet, volgens je sterrenbeeld

Liefdesverdriet: het overkomt ons allemaal wel 's. Hoe iemand met een gebroken hart omgaat, verschilt natuurlijk per persoon. Al hebben de sterren ook invloed hierop. Benieuwd hoe jouw sterrenbeeld omgaat met een gebroken hart?

Zo is de Weegschaal is niet vies van een goede rebound en geeft de ram zijn ex de volle laag.

Ram

De impulsiviteit van de Ram zorgt af en toe voor wat problemen. Dit temperamentvolle type houdt zich niet in en geeft zijn of haar ex de volle laag tijdens een break-up. Ouch. Naderhand voelen ze zich toch een beetje schuldig. Vooral omdat ze ook nog eens al het contact met hun ex-partner verbreken. Maak je het uit met een Ram? Bereid je dan maar voor op een schreeuwpartij.

Stier

De Stier heeft tijd nodig. Wanneer de break-up net nog vers is, zijn ze vooral in shock, maar na een paar weken voelen ze zich beter. Een beetje selfcare doet wonderen voor de Stier. Denk aan: yogasessies, massages en voldoende rust. Langzaam maar zeker verdwijnen de sombere gevoelens en vinden ze het geluk bij een ander.

Tweeling

De Tweeling gelooft in de helende kracht van het praten. Communicatie is hartstikke belangrijk voor dit sterrenbeeld en dat doen ze op allerlei manieren. Grote kans dat je honderden appjes krijgt van een Tweeling met een gebroken hart. Ze moeten hun ei kwijt! Dit kan overigens heel frustrerend en verwarrend zijn voor de ex-partners van een Tweeling. Die worden namelijk ook overspoeld door allerlei berichtjes.

Kreeft

De gevoelige Kreeft gaat kapot van binnen, maar zoekt afleiding in het nachtleven. Al feestend verwerken ze hun emoties en proberen ze iedereen — en vooral zichzelf — ervan te overtuigen dat ze zich prima voelen. Dit doen ze pas nadat ze een hele avond in bed hebben liggen huilen. Om zichzelf nog meer te kwellen, kijkt de Kreeft tijdens zo'n jankfestijn naar allerlei oude relatiefoto's.

Leeuw

Een Leeuw gaat op twee manieren om met een break-up. Als ze iemand hebben gedumpt, deelt de Leeuw allerlei juicy details over zijn of haar ex met zijn vriendengroep. Maar als dit trotse type gedumpt wordt, plaatsen ze meteen een reeks thirst traps op Instagram om te laten zien dat ze enorm genieten van het single leven. Daar prikt iedereen overigens meteen doorheen.

Maagd

Na een break-up probeert de Maagd zijn of haar gedrag te verbeteren. Maar hebben ze het idee dat ze verkeerd zijn behandeld door hun ex-partner? Dan wil de Maagd wraak. Ze sturen het liefst een hartstikke lang appje voordat ze iemand blokkeren. Dat houden ze maar een paar maanden vol. Daarna zijn ze bereid om hun ex-partners opnieuw toe te laten in hun leven.

Weegschaal

De kans is groot dat de Weegschaal meteen een scharrel of een nieuw liefje heeft na zijn of haar break-up. Dit sterrenbeeld háát het om single te zijn. Ze duiken liever meteen in een nieuwe, vaste relatie. Een beetje casual daten met verschillende mensen zien ze to-taal niet zitten. Veel te veel moeite.

Schorpioen

De Schorpioen dealt met het liefdesverdriet door een ex volledig uit zijn leven te bannen. Drie maanden geen contact met ex-partners; dat is de regel. Telefoonnummers en socialmedia-accounts worden geblokkeerd tot alle emotionele wonden zijn genezen. Blokkeren die handel!

Boogschutter

De Boogschutter wil altijd het laatste woord hebben. En dat doen ze op een nare manier door allerlei gemene opmerkingen te maken. Het is een trucje om zichzelf af te leiden van het verdriet. Naderhand voelen ze zich schuldig, maar in het moment zelf boeit het ze niet.

Steenbok

Steenbokken balen als een stekker wanneer een relatie stukloopt, maar na een paar weken (en een flinke dosis zelfreflectie) voelen ze zich al een stuk beter. En dat is te zien op Instagram, want de steenbok plaatst graag selfies en andere mooie kiekjes om een ex jaloers te maken. Dit sterrenbeeld viert al zijn of haar successen en deelt elk hoogtepunt met de wereld. Hélemaal als ze weer single zijn.

Waterman

Na een relatie duwt de Waterman hun ex-partner meteen in de friendzone, maar zijn ook niet vies van een snelle wip met een ex. Watermannen verbergen graag hun emoties en hebben helemaal geen zin om al die nare gevoelens te verwerken. Het liefst skippen ze alle drama en gaan ze meteen een vriendschap aan met hun ex. Of dat nou zo handig is...

Vissen

Net als de Waterman, heeft de Vissen een hekel aan drama. Dit gevoelige type toont niet graag zijn of haar emoties. Ze rennen (of zwemmen) liever weg. Verwacht dus geen schreeuwpartij tijdens een break-up. De Vissen heeft tijd nodig om alles te verwerken en dat doen ze het liefst alleen. Zodra ze zich beter voelen, zijn ze te porren voor nieuwe avonturen en gezellige avonden met vrienden.

Bron: Teen Vogue

Charisse StoffelsGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden