sterrenbeelden emoties Beeld Getty Images
sterrenbeelden emotiesBeeld Getty Images

Masker op: deze sterrenbeelden zijn een pro in het verbergen van hun emoties

Niet iedereen is een open boek. Je kwetsbaar opstellen, kan soms best lastig zijn. Waar de een met gemak zijn of haar gevoelens uit, draagt de ander liever de hele dag een masker. Zeer begrijpelijk. Benieuwd hoe dat komt? Het heeft misschien te maken met je sterrenbeeld.

Stier

De Stier stelt zich niet zo makkelijk open, totdat ze er honderdduizend procent zeker van zijn dat ze iemand kunnen vertrouwen. Kijk, de Stier is een béétje sceptisch. Ze zijn namelijk bang om te worden gekwetst. En als dat gebeurt, blijven ze doorgaan over hoeveel pijn ze moesten verdragen. Het duurt even voordat je het vertrouwen van de Stier hebt gewonnen, maar dan heb je wel wat.

Maagd

De Maagd is een voorzichtig type. Ze letten heel goed op wat ze zeggen en laten niet graag hun kwetsbare kant zien. De angst om te worden gekwetst is namelijk veel te groot. Ze kiezen eerder voor een eenzaam bestaan dan een gebroken hart. Het verbergen van hun emoties? Daar is de Maagd een kei in.

Weegschaal

Lekker alles opkroppen; dat doet de Weegschaal graag. Communiceren? Ho maar. Hierdoor kunnen ze vrij emotieloos overkomen. Daarnaast hebben ze moeite met het identificeren van de emoties die ze voelen en hoe ze deze emoties moeten uiten. Heel soms deelt de Weegschaal zijn emoties en diepste gedachten, maar over het algemeen houden ze deze lekker voor zichzelf.

Schorpioen

Dat de Schorpioen ietwat complex is, weten we inmiddels. Ze vertrouwen vrijwel niemand en laten niet vaak hun ware aard zien. Ze verbergen en verstoppen hun gevoelens veel liever totdat er een special someone in hun leven is. Zodra ze deze persoon hebben gevonden, ervaren ze hoe fijn liefde, begrip en vertrouwen is.

Ben jij een gevoelig persoon?

Misschien komt het door je sterrenbeeld

Steenbok

De nummer één angst van de Steenbok? Het uiten van hun emoties. Ze bouwen liever een muur om zich heen, totdat ze iemand tegenkomen die echt om ze geeft. Ze hebben soms wat hulp van buitenaf nodig – zoals vrienden en familie – om zich te uiten. De Steenbok vindt dat namelijk hartstikke spannend. Kortom: een beetje geduld en begrip, please.

Waterman

Zodra het gesprek over gevoelens en relaties gaat, wordt de Waterman hartstikke nerveus. Ze ontwijken elke vraag die hierover gaat en voelen zich vrij oncomfortabel. De Waterman houdt zijn gevoelens veel liever dichtbij zichzelf. Dat voelt veel veiliger, natuurlijk. Het is niet de ideale tactiek, maar het werkt prima. Althans, dat denkt de Waterman.

Bron: Margriet

Charisse StoffelsGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden