Kinderhoroscoop: het sterrenbeeld van je kind vertelt veel over je kleine spruit Beeld Unsplash
Kinderhoroscoop: het sterrenbeeld van je kind vertelt veel over je kleine spruitBeeld Unsplash

Kinderhoroscoop: het sterrenbeeld van je kind vertelt veel over je kleine spruit

Heb je kleine kinderen of is er een baby op komst? Het sterrenbeeld van je kind zegt veel over diens karaktereigenschappen. Met deze kinderhoroscoop leer je je kleintje nog beter kennen!

Ram

Een Ram-kind is gek op avontuur, uitdagingen, heeft ontzettend veel energie en barst van de levenslust. Ze doen regelmatig dingen die eigenlijk niet mogen en daardoor gaat er zo nu en dan weleens iets stuk. Als ouder van een jonge Ram heb je regelmatig de neiging om het kind af te remmen. Hoewel dit begrijpelijk is, kun je het beter niet doen. Een Ram-kind kan beter van zijn of haar eigen fouten leren door te experimenteren.

Een jonge Ram is erg fysiek ingesteld en is gemaakt om te spelen, stoeien en te sporten. Geef een Ram hier dan ook de ruimte voor en probeer het kind niet teveel in bedwang te houden. Dat kan namelijk zorgen voor boosheid en angst en dat kan er op een onbedoelde andere manier uit komen.

Stier

Een kleine Stier voelt zich aangetrokken tot alles wat mooi is, lekker ruikt of fijn aanvoelt. Een Stier-kind beleeft de wereld veel meer via zijn of haar zintuigen. Hierin is een Stier al een stuk verder ontwikkeld dan andere leeftijdsgenootjes. Geef een kleine Stier de ruimte om dit instinct verder te ontdekken en naar te leren luisteren.

Omgaan met veranderingen vindt een jonge Stier moeilijk, een nieuwe school of verhuizen ervaart een Stier eerder als een bedreiging dan als een avontuur. Verder kan een jonge Stier erg dwars zijn. Het is als ouder dan erg belangrijk dat je je kind even laat uitrazen. Voor de beste ontwikkeling van een Stier geldt: geef het kind het gevoel dat hij of zij goed is zoals 'ie is.

Tweelingen

Een Tweelingen-kind kenmerkt zich als een echte kletskous, ze zijn erg nieuwsgierig en willen alles weten. Daarnaast leren ze sneller dan andere kinderen van hun leeftijd. Als ouder is het de kunst om een balans te vinden tussen hart en hoofd.

Dit is een pittige opdracht, want omdat jonge Tweelingen zoveel kletsen, ben je snel geneigd om te zeggen: hou je mond eens even. Hierdoor kan een Tweelingen-kind zich afgewezen voelen, terwijl dat vele geklets gaat over de verbinding die het kind met jou zoekt. Dieren en Tweelingen zijn een perfecte match, want dieren maken wel contact maar verstaan geen woorden.

Kreeft

Een kleine Kreeft kan enorme scènes schoppen als iets niet eerlijk is of als hij of zij pijn heeft. Een Kreeft-kind zit vol emotie en als ouder kan je hiervan schrikken en voel je de behoefte om je kind te beschermen en de pijn weg te nemen. Hoewel troosten goed is, is het belangrijk dat je het tegelijkertijd bekrachtigd. Een Kreeft-kind moet niet ontdekken dat als hij of zij hard genoeg huilt dat het kind dan zijn zin krijgt.

Help de kleine Kreeft om te ontdekken dat vervelende emoties er gewoon mogen zijn maar dat ze ook vanzelf weer over gaan.

Leeuw

Een jonge Leeuw heeft enorm veel behoefte aan aandacht en als ouder mag je dat natuurlijk geven, maar probeer de aandacht wel te doseren. Want anders groeit het kind op als een ijdel prinsje of prinsesje en dat kan voor problemen zorgen tijdens het aansluiten bij leeftijdsgenoten.

Te weinig aandacht is absoluut niet goed, want dan zoekt het Leeuwenkind aandacht op een negatieve manier door te mopperen en mokken. Dus als ouders is het de truc om hier de juiste balans in te vinden en als dat lukt dan zal de Leeuw zich ontwikkelen tot een prachtige man of vrouw vol zelfvertrouwen.

Maagd

Een Maagd is erg kieskeurig en bewust van de imperfecties in het leven, als ouder zul je dit ongetwijfeld merken. Een jonge Maagd zal snel huilen om kleine dingen zoals een vlekje op zijn of haar shirtje. En als het op eten aankomt kan een kleine Maagd ook erg kieskeurig zijn.

Een kleine Maagd kan onzeker zijn en snel het gevoel hebben dat hij of zij iets niet goed doet. Dus op schoolgebied is het bijvoorbeeld niet nodig om hem of haar te pushen, want dan doen ze al uit zichzelf. Als ouder is het eerder de taak dat je hem of haar juist het gevoel heeft hoe geliefd het kind is en dat we allemaal weleens foutjes maken.

Weegschaal

Een kleine Weegschaal is dol op liefde en houdt van alles wat mooi en harmonieus is. Een Weegschaal-kind kan overstuur raken als hij of zij ruzie of spanning voelt en ziet in het gezin. Een Weegschaal is namelijk erg gevoelig voor sferen en doet alles voor de vrede. Als ouder is het de kunst om uit te leggen dat een discussie of een onenigheid niet betekent dat de liefde over is, want daar is een Weegschaal-kind het meest bang voor.

Het is goed om de kleine Weegschaal aan te moedigen zijn of haar eigen mening te geven, zonder dat het kind bang hoeft te zijn voor afwijzing. Dan groeit een jonge Weegschaal op tot een emotioneel en assertieve evenwichtige volwassene.

Lees ook Betrapt: dit smoesje gebruik jij het vaakst volgens je sterrenbeeld

Schorpioen

Een jonge Schorpioen is erg emotioneel ingesteld en reageert sterk op de omgeving. Een Schorpioen-kind denkt in alles of niets en je bent voor of tegen hem/haar. Ook heeft een Schorpioen regelmatig last van een driftbui. Daarnaast is een Schorpioen erg ontdekkend van geest.

Voor ouders is de periode waarin een Schorpioen bang is dat zijn of haar ouders dood gaan cruciaal, die angst gaat namelijk erg diep. Verder wil een kleine Schorpioen veel geknuffeld worden en heeft veel behoefte aan geborgenheid.

Boogschutter

Een Boogschutter is een echte kleine ontdekkingsreiziger en is nergens bang voor. Bij een Boogschutter-kind is het van belang dat je hem of haar de ruimte en vrijheid geeft, maar wel met duidelijke grenzen, anders zijn ze geneigd om hier overheen te gaan.

Afspraken maken met Boogschutterkinderen is misschien niet makkelijk, maar het is belangrijk dat het dit leert. Verder is het goed om mee te geven dat een Boogschutter-kind leert dat hij of zij niet faalt als zijn of haar doelen niet worden bereikt.

Steenbok

Een jonge Steenbok is bijzonder serieus en wil je graag helpen met klusjes in het huishouden. Het kind wil laten zien hoe zelfstandig die is en hoe goed hij of zij alles kan.

Dit is heel knap, maar als ouder is het de kunst om je kleine Steenbok het gevoel te geven dat 'ie ook lekker kind mag zijn. Dus geef duidelijk aan dat je niet alleen trots bent op een klusje dat hij of zij heeft gedaan, maar ook als Steenbok lekker staat de dansen. Dan zit jouw Steenbok later niet in een zelfgebouwd harnas, maar durft hij of zij voluit te leven.

Waterman

Een Waterman is super zelfstandig en is bijna niet op te voeden, want dat doet 'ie zelf al. Een kleine Waterman heeft al vroeg door hoe de wereld in elkaar steekt en heeft altijd zijn of haar woordje klaar. Hoewel een Waterman zo zelfstandig lijkt, heeft hij of zij wel extreme behoefte aan geborgenheid. De taak als ouder is om die geborgenheid te geven op momenten dat Waterman dat nodig heeft, even puzzelen dus.

Lees ook Keuzestress? Dit is jouw perfecte vakantiebestemming volgens je sterrenbeeld

Vissen

Een Vissen-kind is erg creatief ingesteld en vindt het leuk om over allerlei dingen te fantaseren. Soms maakt een kleine Vissen zichzelf bang door te denken dat er gevaarlijke beesten in zijn of haar kamer zijn verstopt. Als ouder is het belangrijk om je kleintje het gevoel te geven dat ze veilig zijn en om de werkelijkheid te onderscheiden met wat er in hun kinderhoofdje afspeelt.

Verder hebben kleine Vissen veel behoefte aan fysiek contact. Knuffelen en praten doen ze graag. De kunst is om Vissen een gevoel van geborgenheid te geven, want dan ontwikkelen zichzelf het best.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Happinez | Beeld: Unsplash

FlairUnsplash

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden