jaarhoroscoop Vissen Beeld Flair
jaarhoroscoop VissenBeeld Flair

PREMIUM

Jaarhoroscoop 2023 Vissen: Het wordt een jaar om naar uit te kijken ✨

Ben jij ook zo benieuwd wat de sterren in 2023 voor jou in petto hebben? Onze astrologen weten het. Lees hier wat er in jouw jaarhoroscoop staat. ✨

Dit jaar zul je de mogelijkheid krijgen om de wereld een beetje mooier te maken. Het zal tevens een periode zijn om jezelf te ontwikkelen en een kant te leren kennen van jezelf die je nog niet kent. Al met al zal het een mooi jaar worden voor je: een jaar om naar uit te kijken.

Januari

De eerste maand van 2023 is meteen een goede start waarbij je je goede voornemens in werking zet. Je leeft volgens het motto “pluk de dag” en wil het maximale uit iedere dag halen, zowel voor jezelf als voor een ander. Je probeert iedere dag iets goeds te doen, al is het maar het opruimen van zwerfafval. Je hebt dan nog geen idee wat voor positieve effecten jouw acties teweegbrengen. Ze zullen werken als een kettingreactie en velen zullen jouw voorbeeld volgen.

Februari

Het kan zijn dat je in februari last krijgt van een oude blessure of van rugpijn. Dit heeft ook te maken met het koude weer. Als je de tijd en het geld hebt, doe je er goed aan om een tijdje in een warmer klimaat door te brengen. Iets dat niet voor iedereen is weggelegd natuurlijk, maar zelfs een warm kersenpittenkussentje kan helpen. Nu je weerstand iets lager is dan normaal, is het nog belangrijker om gezond te eten. Probeer zoveel mogelijk zelf te koken en kies voor veel groenten in iedere maaltijd.

Maart

Gelukkig voel je je in maart zowel fysiek als mentaal stukken beter en dit is ook te merken aan je hoeveelheid energie. Je vindt het heerlijk om tijd door te brengen met familie en vrienden, dus doe dit dan ook. Zij zullen kunnen meegenieten van jouw energie en enthousiasme, waardoor je ook de gave hebt om anderen op te fleuren als ze het even wat moeilijker hebben. Dit betekent niet dat je moeilijke of diepgaande gesprekken uit de weg gaat. Zeker niet, maar je weet goed de balans te vinden.

April

In april heb je meer behoefte aan tijd voor jezelf. Je hebt soms het gevoel dat het leven aan je voorbijgaat en dat de dingen die je echt graag wil er maar niet van komen. Halverwege de maand is het moment om een drastische beslissing te nemen, ten voordele van je eigen geluk. Dit zal wel betekenen dat je even door een moeilijkere periode moet, maar als je weet waarvoor je het doet zal dit je zeker lukken.

Mei, juni en juli

Je zal er niet aan ontkomen om een grote uitgave te doen en deze zal hoogstwaarschijnlijk worden gedaan in de periode van half april tot begin juni. Misschien begeeft je auto of wasmachine het, maar het kan ook een onverwachte rekening zijn die je helemaal vergeten was om te betalen. Probeer dus iets zuiniger aan te doen om deze financiële klap op te vangen. De liefde is overigens sterk gedurende deze periode en iets om je op te concentreren. Aan je financiële situatie kun je momenteel toch niet zoveel veranderen, dus je kunt jezelf maar beter onderdompelen in de romantiek. Single Vissen zullen deze zomer iemand ontmoeten die ze niet snel zullen vergeten, sterker nog: de kans is aanwezig dat je deze persoon helemaal niet meer uit je gedachten krijgt. Hoe meer je aan diegene moet denken, hoe groter de kans dat de liefde wederzijds is.

Augustus en september

Tijdens augustus en september kom je in rustiger vaarwater terecht. Dit betekent dat het een mooi moment is om er tussenuit te knijpen. Plan niet te veel van tevoren, maar bekijk waar je op dat moment zin in hebt. Misschien vind je het heerlijk om een weekje thuis te blijven, ga je juist veel liever backpacken in de Ardennen of pak je een last-minute naar de zon. Hoe dan ook, het is een erg fijn gevoel dat alles kan maar niets moet. Niets moeten is eigenlijk al het vakantiegevoel en het siert je dat je kunt genieten van de kleine pleziertjes in het leven.

Het einde van augustus tot midden september zal een mooie kans met zich meebrengen, waar je niet op had gerekend. Met name Vissen zonder baan zullen hier hun voordeel uit halen. Je zal wel een concessie moeten doen en alleen jij weet of dat het waard is. Het kan namelijk betekenen dat je op andere tijden moet werken dan je had gehoopt, dat je moet verhuizen naar een andere stad of dat je niet vanuit huis kan werken maar op kantoor aanwezig moet zijn. Wat het ook is, een voor- en tegen lijstje zal je helpen bij het nemen van de juiste beslissing in samenwerking met je intuïtie. Gelukkig is je intuïtie in de maand september erg sterk, dus verschuif (als het even kan) het nemen van een definitief besluit naar half september.

Iemand in je omgeving zal om je hulp vragen en gek genoeg voelt dit als een compliment. Je hebt altijd al de gave gehad om anderen te helpen, alleen had je dit tot nu toe zelf nog niet door. Als we mensen in je omgeving zouden vragen wat je siert, dan zullen ze zeker zeggen dat je altijd voor een ander klaar staat. Het is een fijn gevoel om iemand anders te kunnen helpen en het doet wonderen voor je zelfvertrouwen.

Oktober

Als je nog stiekem aan iets zit te denken dat je niet durft, dan is oktober de maand om de daad bij het woord te voegen. Stap op iemand af om diegene mee uit te vragen, solliciteer op die baan waarvoor je eigenlijk niet de juiste kwalificaties hebt of ga bergbeklimmen. Ook als het uiteindelijk niet helemaal lukt zoals je had gehoopt, zul je alsnog een positieve ervaring mee naar huis nemen.

November en december

Het is tijd om aan jezelf te denken, nu het laatste kwartaal van het jaar is aangebroken. Blik terug op je goede voornemens van 2023 en ga na of deze nog steeds ongewijzigd zijn. Heb je al dingen van dit lijstje kunnen afvinken? Of zijn er een aantal dingen die je nog wil doen? Ga ervoor, want je hebt nog even de tijd om je dromen voor dit jaar waar te maken. Je blaakt van het zelfvertrouwen en van de energie in november en december, dus maak daar gebruik van.

Het laatste deel van december is een periode om even al het werk uit je handen te laten vallen en tijd te maken voor de mensen om je heen. Geniet van het samenzijn met goede vrienden en familie. Vissen met een partner zullen ook graag tijd met zijn tweetjes doorbrengen en het zal een zeer romantische afsluiter worden van een prachtig jaar.

Liefde

Voor Vissen in een relatie is het einde van december een periode om naar uit te kijken. Het hele jaar is gevuld met passionele momenten, maar deze laatste twee weken van 2023 zullen dit allemaal in het niet laten vallen. Dus zorg ervoor dat jullie voldoende tijd hebben voor elkaar. Als je een geheim met je meedraagt is de kans groot dat dit zal uitkomen en dat jullie relatie een totaal andere wending neemt. Het enige dat je kunt doen, is dit geheim zo vroeg mogelijk opbiechten.

Vissen zonder relatie hebben veel kans om iemand te ontmoeten die je knieën laten knikken tijdens het volgen van een cursus of een workshop. Trek er dus op uit en grijp alle kansen die je tegenkomt. Je kunt niet van tevoren weten waar je jouw droompartner tegen het lijf loopt, maar zodra dit gebeurt zul je dit meteen weten. Liefde op het eerste gezicht is iets dat niet zo vaak voorkomt, maar de kans is erg groot dat het jou overkomt.

Hoewel het niet altijd makkelijk is, zal je harde werk en doorzettingsvermogen uiteindelijk worden beloond. Dit geldt met name voor Vissen die op zoek zijn naar een baan of een nieuwe uitdaging. Het kan echter wel eventjes duren, dus houd vol en realiseer je dat je misschien in de tussentijd een tijdelijke oplossing moet vinden om toch geld te verdienen. Als je van plan bent om een eigen onderneming te starten, kun je dit het beste doen na de zomer. Denk er ook eens over na of je een samenwerking kunt aangaan met iemand die al ervaring heeft in het runnen van een eigen onderneming.

Financiën

Probeer je niet al te veel zorgen te maken over geld, want uiteindelijk komen de dingen vanzelf goed. Tenminste als je niet te veel openstaande schulden hebt. Als je juist geld over hebt en je dit wil investeren, luister dan niet naar de eerste de beste die jou advies geeft. Doe zelf onderzoek zodat je precies weet welke investering de grootste kans van slagen heeft. Vergeet echter niet dat dit altijd risicovol is en investeer alleen geld dat je daadwerkelijk kunt missen. Leen nooit geld om vervolgens te investeren, want dit zal je letterlijk duur komen te staan.

Gezondheid

Je bent soms wat impulsief en dit kan ook wel eens betekenen dat je wat onvoorzichtig bent. Kijk uit voor ongelukjes, met name in de maanden dat het kouder is. Hoewel een ongeluk of een blessure niet altijd te voorkomen is, zijn er wel dingen die je kunt doen. Denk aan het opwarmen van je spieren voordat je gaat sporten, het dragen van een helm tijdens het fietsen en pas de auto in te stappen als je uitgerust bent. Gelukkig is 2023 een jaar waarin je niet zoveel stress ervaart, iets waar je normaal gesproken meer last van hebt.

Astro MediaFlair

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden