Daghoroscoop Steenbok Beeld Flair
Daghoroscoop SteenbokBeeld Flair

PREMIUM

Jaarhoroscoop 2023 Steenbok: Het wordt een jaar vol geweldige momenten voor je ✨

Ben jij ook zo benieuwd wat de sterren in 2023 voor jou in petto hebben? Onze astrologen weten het. Lees hier wat er in jouw jaarhoroscoop staat.

Je bent van nature een intuïtief persoon en je houdt van een praktische aanpak. Dit zorgt ervoor dat je tevens heel creatief bent en dit komt met name in de loop van 2023 tot uiting. Misschien vind je zelfs wel een nieuwe passie die je leven nog mooier zal maken.

Je mag sowieso in je handjes knijpen, want het zal een jaar worden met een aantal geweldige momenten voor je. Hoewel het niet eens de hoogtepunten zijn die je daadwerkelijk gelukkig maken, maar juist de kleine dingen.

Januari

De start van het jaar begint fantastisch en met name in de liefde zal het je aan niets ontbreken. Steenbokken met een relatie zullen de mogelijkheid hebben om de band die ze met hun partner hebben te versterken. Dit zal tevens zorgen voor romantiek en intimiteit. Single Steenbokken krijgen meteen al de kans om een speciaal persoon tegen het lijf te lopen. De tijd zal echter moeten uitwijzen of het daadwerkelijk relatiemateriaal is. Hoe dan ook, geniet van elkaars gezelschap want deze intieme momenten zullen je voor altijd bijblijven.

Februari

Halverwege februari ligt er een depressie op de loer. Probeer je niet te laten meeslepen in negatieve gedachten en vraag steun aan mensen in je omgeving. Je zult baat hebben bij ritme en regelmaat, denk aan vroeg opstaan, iedere dag een wandeling maken in de frisse lucht en even bellen met een goede vriend(in). Herinner jezelf er regelmatig aan dat je veel hebt om van te genieten. Dit kun je doen door dit hardop uit te spreken of op te schrijven. Het tonen van dankbaarheid zal je helpen om een positieve kijk op het leven te behouden.

Maart

In maart beginnen de negatieve gedachten steeds makkelijker van je af te glijden en je krijgt steeds meer energie om het leven aan te gaan. Vanaf nu zal het jaar vrijwel alleen maar positief zijn, dit heb je met name te danken aan je eigen instelling. Je kunt trots op jezelf zijn hoe je met tegenslagen omgaat en dit is iets dat anderen ook is opgevallen. Het is een goed moment om nieuwe dingen te proberen, zoals aquarel schilderen, yoga, meditatie, beeldhouwen, een taal leren of piano spelen. Als je merkt dat je niet kan wachten om het nog een keer te doen, weet je dat je de juiste creatieve activiteit hebt gevonden. Denk ook eens terug aan je jeugd, wat je toen graag deed. Hier kun je namelijk veel nuttige informatie uithalen.

April

Als het weer begint op te warmen zul je merken dat dit een positief effect heeft op je gemoedstoestand. Het enige dat je geluk aankomende maand in de weg kan komen te staan, is een vervelende situatie binnen de familie. Gelukkig heb jij er niet direct mee te maken en je doet er verstandig aan om je er niet te veel mee te bemoeien. Als er om je mening wordt gevraagd, probeer dan onpartijdig te blijven en de rol van bemiddelaar op je te nemen.

Mei en juni

Mei en juni zijn twee maanden waarin je het behoorlijk druk zult hebben. Dit vind je fijn, want je geniet ervan om veel bezig te zijn. Het lijkt wel of je steeds meer energie krijgt en ook steeds meer uit je dag kunt halen. Met een beetje geluk zit er zelfs een kort reisje aan te komen, waarbij de kans het grootst is voor Steenbokken met een vaste baan. Hoewel het een werkreis is, zal er tijd overblijven om iets te ontdekken van de omgeving. Het zal je sowieso goed doen om alvast iets leuks uit te kiezen om aankomende zomer te ondernemen. Geniet van de voorpret die dit met zich meebrengt en misschien is het zelfs wel een idee om met een groepje op vakantie te gaan.

Juli en augustus

Zowel juli en augustus zijn heerlijke maanden waarin er een perfecte balans is tussen werk en privé. Het feit dat er een mooie vakantieperiode aankomt is iets waar je naar uitkijkt en dit draagt bij aan je geluksgevoel. Als je budget het niet toelaat om op vakantie te gaan, dan zal je creativiteit ervoor zorgen dat je toch een onvergetelijke zomer zal beleven. Je komt erachter dat de mooie dingen in het leven daadwerkelijk gratis zijn.

September en oktober

Door alle mooie momenten die je al hebt beleefd, is er in september een drang ontstaan naar het spirituele. Je vindt het mooi om je te verdiepen in de helende werking van edelstenen of de invloed die meditatie heeft op je gezondheid. Het zal je de kracht geven om ook tijdens minder fijne periodes sterk in je schoenen te staan. Je investeert als het ware in je eigen toekomst door je nu op deze manier te ontwikkelen.

November en december

Ook al gaat niet alles precies zoals je had verwacht, in de maand november ben je eigenlijk erg blij met deze plotselinge veranderingen. Het is soms fijn als een beslissing voor je wordt genomen, ook als je deze in eerste instantie niet zelf had gemaakt. Het is tevens een belangrijke maand om te bedenken hoe je de feestdagen in december wilt doorbrengen. Je hebt behoefte aan een minder traditionele invulling en je doet er goed aan om naar dit gevoel te luisteren. Pols eens bij de mensen in je omgeving of zij er ook zo over denken en sla de handen ineen om het dit jaar eens anders aan te pakken. Denk aan zelfgemaakte vegetarische gerechten, een spelletjesavond in plaats van cadeaus of maak met z’n allen een heerlijke wandeling door de natuur. Deze innovatieve aanpak zal ervoor zorgen dat de feestdagen dit jaar helemaal niet aanvoelen als een verplichting.

Liefde

Januari is een voorteken van hoe het jaar er uit kan zien, als je iemand hebt gevonden om de liefde mee te delen. Vrijwel iedere maand zal in het teken staan van romantiek, zelfs als er wat onenigheden zijn. Dit komt mede doordat je het inzicht hebt om belangrijke en minder belangrijke zaken van elkaar te scheiden. Weten wat de tekortkomingen zijn van de ander, draagt ook bij aan een gezonde relatie. Steenbokken die nog maar net zijn gaan samenwonen, zullen moeten leren te accepteren dat niemand perfect is. Dit zal hier en daar zorgen voor wat uitspattingen en conflicten. Blijf met elkaar communiceren want dan zul jij een jaar vol romantiek en passie beleven.

Hoewel de kans het grootst is dat je in januari de liefde van je leven ontmoet, moet je niet bij de pakken neer gaan zitten als de toekomst iets anders voor jou in petto heeft. Je zal meer kansen krijgen op geluk in de liefde, maar alleen als je er werkelijk voor open staat. Binnen zitten treuren zal averechts werken. Zoek eventueel de steun op van een goede vriend(in) en bedenk samen manieren om nieuwe mensen te ontmoeten. Twee weten meer dan één en dat zal zeker blijken.

Werk

Je doet altijd ontzettend je best en dit jaar zul je hier je voordeel uithalen. Dit kan variëren van een promotie tot een totaal nieuwe uitdaging. Laat je angsten voor het onbekende en de extra verantwoordelijkheid je niet in de weg staan. Als het uiteindelijk toch niet bevalt, kun je alsnog terugkeren naar de oude situatie of een vergelijkbare positie. Als je deze kans niet pakt, zal dit je echter veel spijt opleveren. De vraag “Wat als?” zal namelijk door je hoofd blijven spelen. Single Steenbokken doen er goed aan hun ogen wagenwijd open te houden tijdens het werk. De kans is namelijk enorm groot dat er al die tijd al iemand met jou aan het flirten is, maar je dit gewoonweg niet door hebt gehad. Je bent zo enorm gefocust op je werk dat dit soort dingen makkelijk aan je aandacht ontsnappen.

Financiën

Als je behoefte hebt aan een extra zakcentje, zet je creativiteit en energie dan aan het werk. Je bent in staat om een lucratief online handeltje te bedenken, waarmee je zowel jezelf als anderen kunt helpen. Jouw talent kan wel eens meer zijn dan alleen een hobby. Denk aan het maken en verkopen van zeepjes, het geven van tarotleggingen, het uitgeven van een dichtbundel of het verkopen van jouw schilderijen. Hoewel het in het begin veel energie vergt zonder dat het inkomsten genereert, zal het uiteindelijk zorgen voor extra inkomsten om eens wat leuks mee te doen. Probeer een eigen handeltje overigens op te zetten met een zo klein mogelijke investering en laat je niet verleiden door aankopen die je in het begin niet nodig hebt. Als het daadwerkelijk een succes is, kun je meer geld investeren en weet je ook beter hoe je dit het beste kunt doen.

Gezondheid

Over het algemeen voel je je ontzettend goed en er is weinig om je zorgen over te maken. Waar je wel voor moet uitkijken is dat je niet te veel hooi op je vork neemt. Luister naar je lichaam als deze je probeert te vertellen dat je het wat rustiger aan moet doen. Hetzelfde geldt voor je partner en de mensen die dichtbij je staan. Luister naar hen als ze zien dat je veel te veel tegelijkertijd onderneemt. Hard werken is iets om trots op te zijn, maar het mag niet ten koste gaan van jezelf en je fysieke gezondheid. Het zal je soms zelfs moeite kosten om een dag helemaal niets te doen. Toch is het een goede uitdaging om je een dag niet te ontfermen over het huishouden, niet aan je werk te denken of aan andere taken. Dit zal je helpen om echt te ontspannen. Mijmer eens over alles wat het leven te bieden heeft, terwijl je geniet van een warm bad of een lekkere kop thee.

Astro MediaFlair

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden