Daghoroscoop Schorpioen Beeld Flair
Daghoroscoop SchorpioenBeeld Flair

PREMIUM

Jaarhoroscoop 2023 Schorpioen: Na december zal je leven er nooit meer hetzelfde uitzien ✨

Ben jij ook zo benieuwd wat de sterren komend jaar voor jou in petto hebben? Onze astrologen weten het. Lees hier wat er in jouw jaarhoroscoop staat. ✨

Plannen is key

Je vindt het heerlijk om in je eentje te zijn, maar soms zul je jezelf moeten motiveren om je onder de mensen te begeven. Want alleen op die manier haal je het maximale uit 2023 en voorkom je dat je een aantal prachtige momenten misloopt.

Als je een lijstje hebt gemaakt met goede voornemens, doe je er goed aan om deze langzamerhand in werking te zetten. Kies één ding uit om mee te beginnen, om te voorkomen dat je te veel hooi op je vork neemt en het jaar al meteen met een hoop stress begint.

Januari

Januari is sowieso een maand om rustig te starten, ook al voelt dit soms een beetje saai aan. Neem de tijd om balans te vinden tussen je werk- en privéleven. Onder werk vallen ook huishoudelijke taken en andere dingen die nu eenmaal moeten gebeuren. Je zal merken dat je veel meer voor elkaar krijgt als je je tijd goed verdeelt.

Februari

Je enthousiasme en je open karakter hebben een positief effect op de mensen in je directe omgeving. Het zorgt ervoor dat ze graag in jouw bijzijn verkeren, ook op momenten dat je zelf meer behoefte hebt om even alleen te zijn. Vooral schorpioenen met een partner zullen duidelijk hun grenzen moeten aangeven, want het is anders voor je partner niet duidelijk waar je behoefte aan hebt. Diegene zal het echt begrijpen als je wat tijd nodig hebt om alleen te zijn, zolang je dit op een rustige en duidelijke manier communiceert. Vergeet er niet bij te zeggen dat het niets met je liefde voor hem/haar/hen te maken heeft. Februari is echt een periode die je nodig hebt voor bezinning, om even helemaal in je uppie te mediteren en na te denken over het leven.

Maart

Maart is te druk om ergens over na te denken en het voelt soms alsof je wordt geleefd. Van alle kanten komen er dingen op je af en je weet niet waar je moet beginnen. Houd vol, want na deze maand zal de rest van het jaar een stuk rustiger verlopen. Je moet er gewoon even doorheen en dat is iets dat je zelf moet doen. Je zal er baat bij hebben om gezond te eten en probeer, ondanks de drukte, maaltijden te bereiden die voornamelijk uit groenten bestaan. Het laatste dat je nu kunt gebruiken is ziek worden.

April

De drukte neemt langzamerhand af en halverwege april is het tijd om even goed op adem te komen. Vraag een goede vriend(in) mee om iets leuks te gaan doen en maak er een dagje weg van. Als je weet dat de ander niet zoveel te besteden heeft, probeer dan een low budget uitje te plannen of trakteer de ander eens als diegene dat wil aannemen. Erop uittrekken in de natuur is altijd een goed idee als het weer een beetje mee zit. Neem iets lekkers mee voor onderweg en neem de tijd om eens goed bij te kletsen en tot rust te komen.

Mei

In mei voel je het kriebelen. Dit betekent ofwel dat je verliefd bent geworden of dat je toe bent aan iets nieuws. Het is hoe dan ook het perfecte moment om ervoor te gaan. Trotseer je angsten, laat niets of niemand je tegenhouden en stap op je doel af. Wat de uitkomst ook is, je mag sowieso ontzettend trots zijn op jezelf en de volgende keer zal het veel minder eng zijn om iets nieuws aan te gaan. De kans is overigens groot dat single schorpioenen iemand ontmoeten in mei, een extra reden dus om alles op alles te zetten.

Juni, juli en augustus

Juni tot en met augustus zijn de meest rustige maanden van het jaar. Je hebt minder dingen die persé moeten en je voelt jezelf ook op het emotionele vlak kalmer. Je bent erg gelukkig, zonder dat je emoties alle kanten opgaan. Het is een heerlijk gevoel waarvan je daadwerkelijk geniet. Als de mogelijkheid er is plan dan een mooie reis samen met iemand van wie je houdt. Het zal je goed doen om onvergetelijke herinneringen te maken met elkaar.

September en oktober

September is een wildere maand en je zal middenin een conflict komen te staan, waar je eigenlijk niets mee te maken wil hebben. Probeer tot een oplossing te komen, maar als dit niet lukt neem dan afstand. Hoe jammer het ook is als mensen in woede blijven hangen, het is niet iets waar jij wat aan kunt doen. Je hebt je best gedaan en als de tijd daar is zullen ze wel bij je aankloppen. Focus je tot die tijd op je eigen leven en bezigheden, want het leven is te kort om je energie te verspillen aan negativiteit.

November

Als de gedachte stiekem in je opgekomen is om iemand ten huwelijk te vragen, dan is november de perfecte maand om dit te doen. Hoewel het doodeng is, kun je eigenlijk niet anders dan je gevoelens opbiechten. Voor schorpioenen zonder relatie is november ook een periode om actie te ondernemen. De kans om iemand te ontmoeten van wie je hart sneller gaat kloppen is deze maand erg groot. Het kan zelfs gebeuren dat je werkelijk de liefde van je leven tegen het lijf loopt.

December

December is een omslagpunt in je leven, waarvan je zal profiteren. Het zal betekenen dat je leven er nooit meer hetzelfde uit gaat zien, maar dit is niet iets om over te treuren. Het zal een positieve verandering zijn, maar zoals iedere verandering zul je waarschijnlijk wel een traantje moeten laten. Niet zozeer van verdriet, maar van de vele emoties die door je lichaam razen. Het zal tevens een periode zijn waarin je lief en leed zal delen met familie en vrienden. Zorg ervoor dat jullie wat tijd met z’n allen doorbrengen, want deze gezelligheid zal ieder van jullie goed doen. Dit hoeft overigens echt niet speciaal met de feestdagen, al is dit vaak wel een moment dat iedereen kan. In plaats van het geven van cadeaus aan mensen die alles al hebben, is het tijd om jezelf te trakteren. Koop iets voor jezelf waar je al langer naar verlangt en iets om het jaar 2023 feestelijk mee af te sluiten.

Liefde

Hoewel mei en november de maanden zijn om naar uit te kijken als het gaat om romantiek, zijn er gedurende het hele jaar talloze momenten om de liefde te vieren. Schorpioenen met een lange en stabiele relatie kunnen zich zelfs in een erg belangrijk jaar bevinden, waarin je samen met je partner een nieuwe weg in zal slaan. Voor Schorpioenen met een korte relatie zal het niet zozeer draaien om het zetten van de volgende stap, maar om het maken van mooie herinneringen. De passie zal met name in de zomer oplaaien, maar ook november zal staan in het teken van intimiteit.

Mei en november zijn de maanden waarin single schorpioenen de meeste kans hebben om iemand tegen te komen en dit zou zomaar eens een bekend gezicht kunnen zijn. Het zal vreemd zijn om iemand ineens in een heel ander daglicht te zien. Wie het ook is, het is niet diegene waar je vroeger een oogje op had. Het is juist iemand die je vroeger niet zag staan, maar die zich heeft ontwikkeld tot iemand waar je hart nu sneller van gaat kloppen. Dit bewijst maar weer dat innerlijk het allerbelangrijkste is in je zoektocht naar de liefde.

Werk

Je werk staat op een laag pitje, tenminste als je enkel werkt om geld te verdienen. Zolang jij niet doet waar je gelukkig van wordt, zal het moeilijk zijn om alles te geven. Dat hoeft trouwens ook helemaal niet, want tenslotte is er meer in het leven dan werken. Geniet zoveel mogelijk van je vrije tijd, de mensen om je heen en de kleine dingen in het leven die je gelukkig maken.

Als je van plan bent om een andere uitdaging aan te gaan, kun je er natuurlijk voor kiezen om iets te zoeken dat dichter bij je hart ligt. Misschien denk je er zelfs wel over om een eigen bedrijfje te starten, houd er dan alleen wel rekening mee dat je veel meer uren zal moeten draaien dan je gewend bent. Schorpioenen die al voor zichzelf werken zullen dit herkennen en moeten eraan denken om op tijd rust te nemen. Het is lastig voor je om te stoppen met werken als je nog niet alles af hebt, maar toch is dit iets waar je in 2023 extra op moet letten.

Financiën

Er zullen een aantal moeilijkheden op je pad komen, die nadelig zijn voor je financiële situatie. Je hebt echter de kracht om dit te boven te komen en je zal er zelfs sterker uitkomen dan voorheen.

De tweede helft van het jaar is een stuk rooskleuriger en je hebt wat meer geld te besteden. Doe hier je voordeel mee en geef het verstandig uit. Als iemand je een aanbod doet dat te mooi is om waar te zijn, onthoud dan dat dit ook zo is. Helaas zijn er mensen die niets anders doen dan profiteren van anderen en dit is iets om voor uit te kijken. Het siert je dat je uitgaat van de goedheid van de mens, maar helaas is dit niet altijd hoe de wereld in elkaar zit.

Gezondheid

Probeer je wat vaker te ontspannen, met name als je last hebt van hoofd- of buikpijn. De kans is groot dat stress een nadelige invloed heeft op je fysieke welzijn, al kan het ook helpen om extra goed op je houding te letten. Als je veel last hebt is het altijd slim om een bezoekje te brengen aan de huisarts, ook als je dit liever niet doet.

Vergeet niet dat je gezondheid je allerbelangrijkste bezit is en dat je niet alleen voor anderen, maar ook goed voor jezelf moet zorgen. Ga ook eens langs de tandarts voor een controle, zelfs als je eigenlijk niet durft. Het is beter om er op tijd bij te zijn en achteraf zal het je goed doen dat je bent geweest. Vraag eventueel iemand met je mee, voor de mentale steun.

Astro MediaFlair

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden