Daghoroscoop Ram Beeld Flair
Daghoroscoop RamBeeld Flair

PREMIUM

Jaarhoroscoop 2023 Ram: Je zult meer moeten vertrouwen op je intuïtie✨

Ben jij ook zo benieuwd wat de sterren in 2023 voor jou in petto hebben? Onze astrologen weten het. Lees hier wat er in jouw jaarhoroscoop staat. ✨

Hectisch jaar

Het belooft een mooi jaar te worden voor Rammen, waarin je emoties over het algemeen een grotere rol spelen. Je zult dan ook meer moeten vertrouwen op je intuïtie, zodat je de juiste keuzes maakt. Als dit je lukt is de kans groot dat je mooie dingen gaat meemaken en op liefdesgebied zullen deze vooral plaatsvinden in de tweede helft van het jaar.

Bereid je alvast voor op een hectisch jaar, dat voor je het weet voorbij vliegt. Een goed teken natuurlijk, maar wel iets om je te realiseren. Geniet zo intens mogelijk van alle geluksmomenten, zodat je ze daadwerkelijk meemaakt. Het is een goed moment om het nieuwe jaar te starten zonder continue op je mobiele telefoon te kijken. Het is hartstikke interessant om te weten hoe het met anderen gaat, maar focus je eerst op je eigen geluk.

Januari

Januari is een maand van verandering en persoonlijke groei. Je zal voelen dat je een nieuwe fase in bent gegaan en dit houdt tevens in dat je op zoek bent naar nieuwe uitdagingen. Je strijdkracht komt naar boven en je voelt dat je de dingen die je echt wilt kunt realiseren.

Loop alleen niet te hard van stapel, maar zet je ideeën eerst op papier en maak een plan. Dit plan zal je helpen om je dromen werkelijkheid te laten worden en duidelijkheid te scheppen voor jezelf waar je naar op zoek bent.

Februari

In februari loop je over van energie en je voelt je krachtiger dan ooit. Het is een mooi moment om te beginnen met sporten of een andere bezigheid. Maak gebruik van deze extra dosis energie en benut het in je voordeel.

Helaas is februari ook een maand dat je een tegenslag te verduren zal krijgen, één die je niet had zien aankomen. Geef jezelf de tijd om dit te verwerken, want het is helemaal niet erg om soms eens goed te huilen of kwaad te zijn. Het zal zelfs een gevoel van opluchting geven.

Maart en april

Maart en het begin van april voelen wat onwennig aan. Het gevoel bekruipt je dat je meer van de wereld wil zien en je erop uit wil trekken naar een plek waar je nog niet bent geweest. Probeer deze reishonger echter te stillen met het voorbereiden van een trip en trek er niet hals over kop op uit.

Bedenk waar je nog graag naar toe wil en ook welke activiteiten je wil ondernemen als je op reis bent. Door je nu in te houden, zul je later dit jaar echt de reis van je dromen kunnen maken.

Mei

De overgang naar mei is een drukke periode, waardoor je geen tijd hebt om te piekeren. Dit is precies wat je nodig hebt en het zal je goed doen om met praktische zaken bezig te zijn. Denk aan het herinrichten van je woonkamer of het opfleuren van je tuin. Deze fysieke inspanningen zullen er op een onverwachts moment ook voor zorgen dat je een goed idee krijgt; een idee dat je de rest van het jaar niet meer kunt loslaten.

Zomermaanden

De zomermaanden zijn een periode om rust te nemen en tot jezelf te komen. Je voelt je aangetrokken tot anderen die houden van spiritualiteit en het zal je goed doen om dingen te ondernemen met gelijkgestemden. Je vindt het fijn om diepgaande gesprekken te hebben tijdens zwoele zomeravonden en te discussiëren over belangrijke levensvragen. Als je nog steeds op reis wil gaan, is nu het perfecte moment.

September

In september word je met beide voetjes op de grond gezet en zullen dagelijkse bezigheden je aandacht vergen. Vergeet niet om tijd te maken voor de mooie dingen in het leven, ook als dat betekent dat het huishouden even op zich moet laten wachten of je een keer een uurtje eerder moet stoppen met werken. Neem de tijd om die strandwandeling te maken, dat ene boek te lezen of bij een goede vriend(in) langs te gaan om samen te lachen. Dit zijn de momenten waar je later met plezier aan terugdenkt.

Oktober

Oktober is de maand van de liefde voor rammen in een relatie. De band tussen jullie zal sterker worden en het zou zomaar eens kunnen zorgen voor het nemen van de volgende stap. Rammen zonder relatie zullen in deze periode dichter naar familie en vrienden toetrekken, maar niet getreurd want het zou zomaar eens kunnen dat jouw nieuwe vlam via een familielid of vriend aan je wordt voorgesteld. Je hebt soms moeite om jezelf open te stellen naar anderen toe, maar als je wil genieten van romantiek zul je je ware aard moeten tonen.

November

Als je iets wil, dan is november het moment om actie te ondernemen. Het gevoel dat het einde van het jaar nadert, is het duwtje in je rug dat je nodig hebt. Het is tijd voor spontaniteit en wat je ook doet, twijfel niet aan jezelf. Je durft en kunt namelijk zoveel meer dan je denkt.

Als je het gevoel hebt dat je zelfvertrouwen wat te wensen overlaat, doe dan oefeningen om je houding te verbeteren. Het klinkt misschien een beetje gek, maar door een rechte en sterke houding aan te nemen, zul je ook je mentale kracht voelen toenemen. Geloof in jezelf dat je het kunt!

December

December is een van de meest liefdevolle maanden van het jaar voor de ram. Je bent omringt door mensen die veel voor je betekenen en dit geeft je een gevoel van eenheid en samenhorigheid. Dit gevoel van warmte zorgt ervoor dat je iets voor anderen wil doen. Denk aan vrijwilligerswerk in de buurt, want dat is tevens een manier om nieuwe mensen in je omgeving (beter) te leren kennen.

Liefde

Hoewel de romantiek schaars is in het eerste deel van het jaar, komt hier vanaf juli verandering in. Rammen met een vaste relatie, zullen er sterker uitkomen aan het eind van 2023. Mits het jullie lukt een derde persoon niet tussen jullie in te laten komen. De kans is groot dat één van jullie deze persoon al langer kent en diegene zal proberen om een wig te drijven tussen jou en je partner. Hoewel deze persoon geen echte bedreiging vormt, zijn jaloezie en wantrouwen erg gevaarlijk voor je relatie.

Als jullie relatie dit echter kan doorstaan, zal de tijd zijn aangebroken om samen een stap vooruit te zetten. Hierbij mag je best zelf initiatief nemen. Misschien is de tijd aangebroken om de ander ten huwelijk te vragen of mee te nemen op een onvergetelijke reis.

Iets waar single Rammen dit jaar aan moeten werken is het openstellen van zichzelf naar anderen. Het kan moeilijk zijn om je gevoelens met iemand anders te delen en diegene in vertrouwen te nemen, maar het is wel iets dat essentieel is voor een langdurige relatie. Alleen door jezelf bloot te geven, zal een ander dit ook doen en zul je echte intimiteit ervaren.

Rammen zonder relatie kunnen wel eens onverwacht positief verrast worden, waarbij de kansen het grootst zijn in maart, oktober en november. Hoewel het waarschijnlijk geen liefde op het eerste gezicht is, is het een gezamenlijke interesse die jullie samenbrengt. Innerlijke kenmerken zullen ervoor zorgen dat je je tot de ander aangetrokken voelt, zoals: een warme uitstraling, empathie voor dieren of hulpvaardigheid.

Werk

Rammen zullen dit jaar een aantal schommelingen meemaken op het gebied van werk en carrière. Dit kunnen gevoelens zijn van onvrede, het niet kunnen vinden van de juiste uitdaging en zelfs een conflict met een collega of leidinggevende.

Laat je echter niet leiden door deze gevoelens van frustratie en probeer tot een oplossing te komen. Als dit echt niet mogelijk is, kan het moment zijn aangebroken om een drastische beslissing te nemen. Wat je ook doet, laat je leiden door je gevoel en je intuïtie.

Rammen die op zoek zijn naar werk hebben moeite met solliciteren. Het kan helpen om gesprekken te oefenen met een persoon die je vertrouwt, zodat je minder het gevoel hebt alsof je in het diepe wordt gegooid.

Als jouw behoefte aan vrijheid enorm groot is, dan doe je er goed aan om de mogelijkheid te bekijken om voor jezelf te beginnen. Verken deze mogelijkheden, met name als je geen financiële zorg hoeft te dragen voor een gezin.

Financiën

Je hebt moeite om geld apart te zetten voor leuke dingen. Het kan helpen om dit te visualiseren en bijvoorbeeld echte spaarpotjes weg te zetten die je labelt met jouw wensen. Hoewel het qua financiën niet altijd makkelijk zal zijn, zal dit er uiteindelijk voor zorgen dat je sterker wordt dan je ooit had gedacht.

Met name in het eerste kwartaal van 2023 zul je het wat rustiger aan moeten doen. Dit zal je echter dwingen om beter na te denken over de financiële keuzes die je moet nemen en ervoor zorgen dat je de rest van het jaar verstandiger met geld omgaat.

Gezondheid

Stress is nog steeds iets waar je snel last van hebt en het is belangrijk om voldoende te ontspannen. Het nemen van momentjes voor jezelf is niets om je schuldig over te voelen. Even niets doen betekent namelijk niet dat je lui bent. Het tegenovergestelde is zelfs waar, door af en toe totaal te ontspannen kun je er weer voor de volle 100% tegenaan.

Het zal je goed doen om te breken met een ongezonde gewoonte, zoals het stoppen met roken, alcohol of het eten van vlees. Hoewel dit in het begin heel wat energie vergt, zul je deze energie dubbel zo hard terugkrijgen. Als dit het jaar is waarin je jouw dromen wil waarmaken, zal dat betekenen dat je moet beginnen met het verbeteren van je eigen gezondheid.

Astro MediaFlair

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden