Young woman in leopard print jacket poses holding flowers in a flower shop in central London. Beeld Getty Images
Young woman in leopard print jacket poses holding flowers in a flower shop in central London.Beeld Getty Images

Flower power: deze bloemen passen bij jou op basis van je sterrenbeeld

Een bosje bloemen cadeau doen is altijd leuk. Maar ook lastig, want van welke bloemen houdt degene die je wilt verrassen? Check hieronder welke bloemen passen bij welk sterrenbeeld. Dan heb je een super origineel cadeau. En haal dan ook gelijk een mooi bosje voor jezelf!

Steenbok (22 december – 20 januari)

Het tuinviooltje past het beste bij een Steenbok. Deze bloem staat voor spiritualiteit en hechte vriendschap. Tuinviooltjes kunnen goed tegen allerlei temperaturen en staan symbool voor het begin van de lente.

Waterman (21 januari – 18 februari)

De bloem die het best bij Watermannen past, is de orchidee. Deze bloem wordt vaak gekoppeld aan eigenzinnigheid. Ook zijn orchideeën vaak uniek in kleur en vorm, net als het sterrenbeeld Waterman.

Vissen (19 februari – 20 maart)

De bloem die het best bij Vissen past, is de witte lelie. Deze bloem staat voor loyaliteit en spiritualiteit. Ook worden witte lelies vaak als vredig gezien, net als het sterrenbeeld Vissen.

Ram (21 maart – 20 april)

De bloem, die het best bij Rammen past, is de distel. Deze bloem staat bekend om scherpe stekels, wat overeenkomt met de koppigheid en het temperament van het sterrenbeeld Ram. Distels gaan mooi samen met kamperfoelie.

Stier (21 april – 21 mei)

De klaproos is perfect voor de Stier. Deze bloem is vaak een inspiratiebron voor liedjes en gedichten. Daarnaast fleuren ze menig landschap op. Een levendige en positieve kijk op het leven, zoals bij het sterrenbeeld Stier, wordt vaak gekoppeld aan klaprozen.

Lees ook Hoe kom je het beste van je kater af? Nou, zó doe je dat volgens je sterrenbeeld

Tweelingen (22 mei – 21 juni)

De bloem die het best bij Tweelingen past, is de lavendel. Het sterrenbeeld Tweelingen heeft vaak een levendige persoonlijkheid. Dat past perfect bij de karakteristieken van de lavendel.

Kreeft (22 juni – 23 juli)

De bloem die het best bij Kreeften past, is de witte roos. Deze bloem staat voor puurheid en harmonie. Dat past goed bij het harmonieuze leven van de Kreeft. Daarnaast hoort hun verzorgende persoonlijkheid bij de eigenschappen van de witte roos.

Leeuw (24 juli – 23 augustus)

De zonnebloem past heel goed bij de Leeuw. Deze bloem is net zo fel en levendig als het sterrenbeeld Leeuw. Ook staat de zonnebloem voor passie en creativiteit, net als het sterrenbeeld Leeuw.

Maagd (24 augustus – 23 september)

De bloem die het best bij Maagden past, is de boterbloem. Deze bloem staat bekend om kleurrijke eigenschappen. Ze reflecteren als het ware de zonnige en opgewekte kijk op het leven van het sterrenbeeld Maagd.

Weegschaal (24 september – 23 oktober)

De bloem die het best bij Weegschalen past, is de roos. Deze bloem staat bekend om schoonheid. Die schoonheid representeert het sterrenbeeld Weegschaal. Daarbij zijn Weegschalen vaak romantisch, dus de roos is perfect voor hen.

Schorpioen (24 oktober – 22 november)

De rode geranium past bij de Schorpioen. Deze bloem is dramatisch en mysterieus, net als het sterrenbeeld Schorpioen. Schorpioenen zijn naast mysterieus ook vaak erg intelligent.

Boogschutter (23 november – 22 december)

De bloem die het best bij Boogschutters past, is de anjer. Deze bloem staat erom bekend verfijnd en charmant te zijn. Daarnaast zijn ze te verkrijgen in allerlei kleuren, wat weer past bij het warme karakter van het sterrenbeeld Boogschutter.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Homedeco | Beeld: GettyImages

Fleur HartmanGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden