Slapen Beeld Getty Images
SlapenBeeld Getty Images

Dít is jouw beste slaappositie gebaseerd op je sterrenbeeld

Kom je vaak moeilijk in slaap en lig je soms uren te draaien voordat je de juiste positie hebt gevonden? Dan kan je sterrenbeeld je hier misschien een handje bij helpen. Een goede nachtrust is belangrijk, dus lees snel welke slaappositie het beste is voor jou volgens je sterrenbeeld!

Is het op je zij? Op je buik of als een soldaat? Het staat in de sterren geschreven...

Ram en Schorpioen

Een Ram en Schorpioen zijn over het algemeen heel anders qua karakter, maar als het aankomt op slaappositie hebben ze een ding gemeen. Wanneer ze wakker zijn, zijn ze mentaal altijd actief en ‘onderweg’.

Een Ram is vurig, terwijl een Schorpioen vaak wat verlegen en terughoudend is. De 'soldaat’ als slaappositie is voor beide de perfecte. Je ligt bij deze slaaphouding op je rug met je benen en armen gestrekt naast je. Zo kun je volledig opladen in je slaap, maar ben je direct in active mode als er iets aan de hand is.

Stier

Een Stier houdt ervan om de leiding te nemen. Zij slapen het liefst op hun buik. Aan vrouwenblad Woman and Home vertelt astroloog Honingman dat dit echter geen voordelige houding als je kijkt naar je ruggengraat. Het is door die positie moeilijk om je rug netjes in een neutrale S-vorm te houden. Dit is lastig om over te brengen bij mensen met dit sterrenbeeld, zij krijgen namelijk niet graag te horen wat goed of fout is.

Waterman en Tweeling

De ‘Hunkerpositie’ schijnt voor Watermannen als Tweelingen de beste positie te zijn. Dat betekent dat je op je zij moet liggen met uitgestrekte armen. Deze twee sterrenbeelden slapen nauwelijks. Ze zijn beide erg energiek en willen altijd wat te doen hebben. Hun armen zijn tijdens hun slaap gestrekt, alsof ze naar iets proberen te reiken.

Kreeft en Vissen

Vissen en Kreeften zijn erg liefdevolle tekens. Menselijk contact hebben zij nodig om zich geliefd en gewaardeerd te voelen. Ze worden graag constant omringd door anderen. De foetushouding is dan ook hun favoriete slaaphouding. Deze positie bootst een soort knuffel na voor het hele lichaam. Honingman zegt dat slapen in die houding ook goed is wanneer je lage rugpijn hebt en het vermindert snurken.

Leeuw en Boogschutter

De sterrenbeelden Leeuw en Boogschutter zijn beide erg actieve en nieuwsgierige tekens. Volgens astroloog Honingman is de zeester de beste slaaphouding voor hen. Dit komt omdat deze vurige tekens graag willen weten wat er over het gehele oppervlak van het bed gebeurt. Je ligt bij deze slaaphouding op je rug met je armen boven je hoofd. Als je een kantoorbaan hebt waar je van 9 tot 5 aan je bureau zit is dit een hele fijne houding. Het beschermt namelijk tegen schouder, nek- en lage rugpijn klachten.

Maagd

Als je een Maagd bent, slaap je het beste op je zij. Dit teken wordt als erg zelfstandig gezien. Ze zijn erg intelligent en dat is ook in hun slaaphouding te zien. Op je zij liggen is namelijk de meest gezonde slaaphouding. Het vermindert het risico op snurken en kan gewrichtspijn verminderen. Smart and comfy!

Weegschaal

Dit sterrenbeeld slaapt liever niet op zijn of haar rug. Echter staan mensen met dit teken wel open voor feedback, dus wanneer jij ze vertelt dat het een goede slaaphouding is, zullen zij dit snel van je aannemen. Op de rug slapen is voor de Weegschaal het beste om de druk op het lichaam gelijkmatig te verdelen.

Steenbok

De vrije val-positie is voor een Steenbok de beste positie. Je ligt op je buik met je armen omhoog. Velen hebben hun armen om hun kussen gewikkeld. Volgens de astroloog is dit voornamelijk een goede slaaphouding voor de Steenbok. Het zijn vaak eigenzinnige mensen en typische buikslapers.

Bron: Margriet

Renée KoopmanGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden