Horrorfilms Beeld Getty Images
HorrorfilmsBeeld Getty Images

Déze horrorfilm past het beste bij jou volgens je sterrenbeeld

Halloween is inmiddels geweest, maar we hebben nog veel donkere dagen voor de boeg. Oftewel, hoog tijd voor een avondje bankhangen met een kop thee en een spannende film! Van horror tot thriller, de keuze is reuze. In de sterren staat geschreven welke horrorfilm het beste bij jou past.

Ga op de bank zitten, pak een dekentje en wat popcorn en kijken maar!

Schorpioen

De Schorpioen is over het algemeen geen makkelijk sterrenbeeld. Je wordt vaak gezien als mysterieus en opent je niet zo snel naar anderen. Hierdoor ben je soms wat afstandelijk, maar bang ben je niet snel. Er moet heel wat uit de kast getrokken wil iets of iemand jou bang maken. Daarom past een psychologische horrorfilm bij jou, eentje die lekker onder je huid kruipt. Probeer de film Get Out (2017). Het verhaal heeft veel verschillende lagen en diepgang. Een jongen ontmoet zijn schoonfamilie, maar dat verloopt anders dan verwacht. Het is een film waarbij je continu geprikkeld blijft.

Boogschutter

Als je avontuurlijk zegt, zeg je Boogschutter. Dit sterrenbeeld gaat geen uitdaging uit de weg en is positief ingesteld. Je houdt van verrassingen en om geboeid te blijven heb je een film met veel actie nodig. De film A Quiet Place (2018) past dan ook perfect bij jou. Het gaat over een familie dat geen énkel geluid mag maken, want er zijn geheimzinnige wezens die jagen op gehoor. Een voetstap of gefluister kunnen al dodelijk zijn. De twee ouders doen er alles aan om hun kinderen te beschermen, maar dit is moeilijker dan je denkt. Deze film waarin je in constante spanning zit is zeker aan te raden!

Steenbok

Jouw sterrenbeeld kan best pittig zijn. Maar ondanks dat, jaag jij altijd je dromen na. Niets of niemand staat je in de weg. Dit kan voor de nodige opschuddingen zorgen. Familie staat bij jou op nummer één en daarom zul je kippenvel krijgen als je naar The Shining (1980) kijkt. In jouw belevenis is er niets erger dan je familie die zich tegen je keert. Om de spanning op te bouwen is deze film écht iets voor jou, Steenbok. Kans is groot dat je hierna twee keer nadenkt voordat je weer een reisje boekt met je familie.

Waterman

Iets van anderen aannemen doe jij niet zo snel, Waterman. Je zoekt liever alles zelf uit en daardoor weet je soms dingen beter dan de rest. Je hebt moeite met de kwaadaardigheid die sommige mensen bij zich dragen. The Ring (2002) is de beste film voor jou, aangezien het een mysterieuze film is die je van het begin tot het einde kan ontrafelen. De ene na de andere bizarre dood vindt plaats in deze film. Ook is er een enge videoband waar mensen door kunnen sterven als ze ernaar kijken. Kijk deze film en je gaat een scary avond tegemoet.

Vissen

Je bent een dromer en leeft het liefst in een fantasiewereld. Je bent openminded en vindt niets te gek. Je hebt een warme persoonlijkheid en bent empathisch. Veel mensen komen dan ook met hun geheimen en problemen naar jou. Midsommar (2019) is een film die precies gaat over het tegenovergestelde. Een jonge vrouw gaat naar het midzomerfestival in Zweden. Je denkt dat het een sprookjesachtig feest is, maar het loopt uit tot een reeks aan beangstigende gebeurtenissen. Het is een unieke film en zet je zeker aan het denken.

Ram

Je baalt er ontzettend van als je verkeerde keuzes maakt. Daarom zal The Descent (2005) heel goed bij jou passen. Binnen no-time zit jij op het puntje van je stoel. In deze film gaat een groep vrienden grotduiken. Je raadt het al... dit gaat natuurlijk helemaal fout. Verkeerde keuze gemaakt dus. De groep komt vast te zitten en dan is er ook nog een eng beest dat de vrienden achtervolgt. Het is een enorm spannende film en na afloop zul je even twijfelen wat vriendschap nou eigenlijk betekent.

Stier

Als je een Stier bent heb je waarschijnlijk stalen zenuwen. Een film moet écht eng zijn om jou bang te maken. Je kan soms een flinke regeltante zijn en daar past één film bij die bij jou voor onrust kan zorgen. The Cabin in the Woods (2012) gaat over vrienden die een weekendje weggaan, maar dat loopt compleet uit de hand. Kans is groot dat deze film jou wél van je stuk weet te brengen.

Tweelingen

Je bent een erg intelligent persoon en hebt dingen snel door. Je zal daarom niet zo snel kiezen voor een simpele thriller waar zombies elkaar afslachten en het bloedt in de rondte spuit. Je wilt geprikkeld worden en aangezet tot denken. Zet The Sixth Sense (1999) eens aan op de buis. Een hele goede film voor jou. Het verhaal gaat over een persoon die kinderpsycholoog was en nu alsnog een cliënt probeert te helpen. Maar dan komt de ene plottwist na de andere: niets is wat het lijkt.

Kreeft

De Kreeft is een familiemens. Jouw partner en kinderen zijn het allerbelangrijkst. Je zorgt graag voor anderen. Mensen voelen zich snel thuis bij jou en iedereen mag volledig zijn wie hij of zij wilt zijn. Maar er zitten helaas ook altijd een paar rotten appels tussen. Als je je een keer wilt bevinden in een wat minder lieve en veilige wereld dan de jouwe: bekijk dan de film Carrie (1976). Een tiener meisje krijgt paranormale krachten en maakt heftige dingen mee, waaronder misbruik van schoolgenoten en haar eigen moeder. Een aanstootgevende verfilming van het boek van Stephen King.

Leeuw

Een Leeuw houdt van aandacht. Je hebt er geen moeite mee als iedereen naar je kijkt en interesse toont. Je bent niet voor niets de leider van het dierenrijk. Daardoor schrik je niet snel van iets spannends. De film Scream (1996) durf jij dan waarschijnlijk ook wel te kijken. Een groep tieners wordt achtervolgd door een beangstigend figuur met een opvallend masker op die de jongeren wilt vermoorden. De film kan in eerste instantie wat cliché ogen, maar hij is erg luguber en griezelig. Houd je van donkere humor? Geef het vooral een kans!

Maagd

Als jij een film kijkt, houd je alles nauwlettend in de gaten. Je bent erg intelligent, Maagd. Wanneer je met vrienden een film bekijkt die jullie allemaal nog niet eerder hebben gezien, ben jij de eerste die door heeft wie de moordenaar is. Je kan mensen erg goed aanvoelen en doorzien. I Know What You Did Last Summer (1997) is een spannende film vol met jumpscares. Kans is groot dat je snel door hebt hoe de film in elkaar zit, maar van het einde zou je nog eens kunnen opkijken.

Weegschaal

Jouw verjaardag is net voor Halloween, dus deze enge feestdag past goed in jouw straatje. Je houdt wel van wat spanning en kan een redelijk spookachtige kant hebben. Ook kan je best heftig uit de hoek komen, waardoor de griezelige film Halloween (1978) heel goed bij jou past. Laurie denkt een perfect leven te leiden, maar dan heeft een sadistische psychopaat het op haar gemunt. Uiteindelijk probeert ze wraak te nemen door de rollen om te draaien. Dat sluit goed aan op jouw rechtvaardigheidsgevoel.

Bron Margriet

Renée KoopmanGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden