Betrapt: dit smoesje gebruik jij het vaakst volgens je sterrenbeeld Beeld Getty Images
Betrapt: dit smoesje gebruik jij het vaakst volgens je sterrenbeeldBeeld Getty Images

Betrapt: dit smoesje gebruik jij het vaakst volgens je sterrenbeeld

Smoesjes komen handig van pas als je niet naar dat ene feestje wil of als je iets te lang voor de spiegel hebt gestaan en dus te laat komt. Iedereen gebruikt wel eens een smoesje of leugentje om bestwil, niks om je voor te schamen. Het blijkt dat elk sterrenbeeld wel een favoriet smoesje heeft.

Waterman

Sterrenbeeld Waterman is vaak sterk en onafhankelijk. Je wilt graag dat dingen gaan op jouw manier en wilt je niet snel gewonnen geven. Daardoor ben je misschien iets té eigenwijs. Je raakt daarom vaak verzeild in verhitte discussies. Jouw favoriete smoes is dan ook: "Ik ben helemaal niet eigenwijs."

Vissen

Vissen is een gevoelig sterrenbeeld. Je bent echter geen open boek en deelt niet graag jouw problemen en gevoelens met anderen. Vrienden merken wel op dat je niet zo lekker in je vel zit en vragen vaak hoe het met je gaat, maar jij vertelt liever een smoesje dan de waarheid. "Het gaat prima hoor! Echt, niks aan de hand", is vaak jouw reactie.

Ram

De klassieke smoes van sterrenbeeld Ram is toch echt wel de "ik vertrek nu van huis". Dat is helemaal niet waar, want je hebt je make-up nog niet gedaan, je moet je benen nog scheren en je weet nog niet eens wat je aan gaat trekken. Gelukkig weten jouw vrienden en familie wel beter en zijn ze gewend dat je vaak fashionably late komt. Wel typisch dat Ram er zelf niet tegenkan als anderen te laat komen.

Stier

Sterrenbeeld Stier is een echte shopaholic en kunt het kopen van nieuwe spulletjes niet weerstaan. Jouw favoriete smoes is natuurlijk "ik heb die nieuwe tas/schoenen/lipstick echt nodig!". Twijfelen over nieuwe aankopen doe je dan ook vaak niet, want je hebt gewoon écht nieuwe kleding nodig voor die ene date of dat leuke feestje. Je bankrekening is vaak iets minder blij met je smoesjes.

Tweelingen

Sterrenbeeld Tweelingen houdt van spanning en avontuur en heeft geen zin in saai gedoe. Als iemand een idee voorstelt wat jou niet aanstaat, dan gebruik dit sterrenbeeld graag een smoesje om ergens onderuit te komen. "Sorry, ik kan niet. Ik heb het echt mega druk." Komt die smoes je bekend voor?

Kreeft

Kreeft houdt heel veel van de liefde. Je wordt dan ook iets te vaak snel verliefd op iemand. Zelfs na slechts één date kan jij al helemaal hoteldebotel zijn. Je weet dat dit niet handig is, maar toch zeg je vaak "nee joh, ik word niet gelijk verliefd". Maar wie houd je nu eigenlijk voor de gek?

Leeuw

"Ik ben zo klaar! Alleen nog even mijn haar doen" is het favoriete smoesje van sterrenbeeld Leeuw. Je neemt graag de tijd om er geweldig uit te zien. Net als de Ram ben je geneigd om je vrienden lang te laten wachten, omdat je nog niet ready bent. Een klein leugentje om bestwil moet kunnen, toch?

Maagd

De Maagd is een echte planner en wil graag weten wat er komen gaat. Je kan er dan ook niet heel goed tegen als iemand een afspraak afzegt of vraagt of het kan worden verplaatst. Al ga je dat natuurlijk niet zeggen. "Natuurlijk is het prima als we deze plannen cancellen en iets anders doen", zeg je dan maar om de goede vrede te bewaren. Maar geef ook vooral aan dat je het jammer vindt dat dingen soms anders lopen.

Weegschaal

Sterrenbeeld Weegschaal is vaak liever lui dan moe. Jouw ellenlange to-do lijst wordt steeds langer en je stelt het doen van klusjes graag zo lang mogelijk uit. Vaak zeg je dan "opruimen en die opdracht afmaken doe ik straks!", terwijl je eigenlijk weet dat je het nieuwe seizoen Temptation Island gaat kijken op de bank.

Schorpioen

De Schorpioen kan wel eens iets eruit floepen en daardoor een niet zo tactische opmerking maken. Om de schade te beperken, gebruikt dit sterrenbeeld gauw het smoesje "ik bedoelde het niet zo". Terwijl je eigenlijk wel weet dat het precies wel was wat je bedoelde. Probeer soms even drie tellen te wachten voordat je er iets uit floept.

Boogschutter

De Boogschutter staat bekend om het vergeten van afspraken. Ook al heb je een papieren en digitale agenda, je vergeet vaak een etentje of een koffie date. Soms is je hoofd iets teveel chaos en dan vergeet je wel eens dat je eigenlijk een afspraak had met een goede vriendin. "Nee hoor, ik was onze afspraak niet vergeten!" is dan ook jouw favoriete smoesje.

Steenbok

De Steenbok is een enorme streber en bereidt zich altijd perfect voor op tentamens, presentaties of werkafspraken. Alles is vaak tot in de puntjes voorbereid. Maar stel het gaat mis, wat doe je dan? "Ik heb me niet heel goed voorbereid" is jouw meestgebruikte smoes in dit soort situaties, zodat je jezelf kan indekken. Nergens voor nodig, want goede voorbereiding is het halve werk!

Bron: Margriet

Merel DuitGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden