Ben jij streng of losjes qua opvoeding? Deze 5 sterrenbeelden zijn de strengste ouders voor hun kids Beeld Getty Images
Ben jij streng of losjes qua opvoeding? Deze 5 sterrenbeelden zijn de strengste ouders voor hun kidsBeeld Getty Images

Ben jij streng of losjes qua opvoeding? Deze 5 sterrenbeelden zijn de strengste ouders voor hun kids

Sommige ouders houden van regelmaat en zijn erg consequent en streng als het gaat om de opvoeding van kinderen. Anderen laten de teugels wat meer vieren en voeden hun kinderen liever op zonder al teveel regels. Deze 5 sterrenbeelden zijn namelijk de strengste ouders.

Steenbok

Het sterrenbeeld Steenbok wil graag het allerbeste voor de kids. Daarom push je je kinderen behoorlijk. Maar je bent ook een liefhebbende ouder die veel tijd met de kinderen wil doorbrengen. Zorg er wel voor dat je niet hierin doorschiet. Je kleine spruit kan het soms wat lastig vinden om zoveel gepusht te worden, dus probeer eens wat minder streng te zijn soms.

Schorpioen

Schorpioen wordt vaak gezien als een koppig, afstandelijk en mysterieus sterrenbeeld. Ze zijn als ouder vaak behoorlijk dominant en houden van grenzen stellen. Regels kunnen daarbij niet ontbreken. Je voedt je kinderen op met een strakke hand, maar het fijne is dat je kinderen wel goed naar je luisteren, omdat je veel gezag hebt.

Ram

Het sterrenbeeld Ram is vol passie en houdt van actief bezig zijn. Hierin sla je misschien een beetje door als het gaat om de opvoeding van je kinderen. Je wilt graag in control zijn en beslissingen nemen, maar je kids moeten ook leren om zelf dingen te doen. Een eigen mening ontwikkelen is belangrijk voor je kids, dus geef ze die kans. En een beetje meer vrijheid mag ook wel, laat ze lekker ontdekken.

Maagd

Maagd is een sterrenbeeld dat heel perfectionistisch is. Je hebt daarom behoorlijk hoge verwachtingen van jezelf en van de mensen om je heen, dus ook je kinderen. En als jij ergens eenmaal voor gaat, moet je het afmaken. Onverwachte veranderingen in de planning, daar houd jij echt niet van. Daarom ben jij altijd voorbereid op alle scenario's. Je kinderen kunnen zich soms een beetje ergeren aan jouw doen en laten, dus laat de boel soms ook even gewoon de boel.

Dit zijn jouw beste eigenschappen

volgens je sterrenbeeld

Leeuw

Tja, de Leeuw is natuurlijk een leider. Niet zo gek dus dat ze tot de strengste ouders van de sterrenbeelden behoren. Jij neemt je rol als ouder uiterst serieus. Jij bent immers de leider en beschermer van je kinderen. Commando's geven aan je kinderen en anderen, daar heb jij geen moeite mee. Je kinderen kunnen dit soms als heftig ervaren, maar je doet er alles aan om je kids te beschermen.

Bron Margriet

Merel DuitGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden