Ben je een van deze sterrenbeelden? Dan ben je waarschijnlijk heel empathisch Beeld Getty Images
Ben je een van deze sterrenbeelden? Dan ben je waarschijnlijk heel empathischBeeld Getty Images

Ben je een van deze sterrenbeelden? Dan ben je waarschijnlijk heel empathisch

Wanneer je een groot empathisch vermogen hebt, kun je je goed in iemand anders verplaatsen. Een kracht dus, maar het kan tegelijkertijd ook een valkuil zijn. Doordat je gevoelens van een ander kan overnemen, kan het soms ook even te veel worden. De onderstaande sterrenbeelden zijn heel empathisch en kunnen zich ontzettend goed inleven in de situatie van een ander.

Kreeft

Het sterrenbeeld Kreeft is ontzettend trouw en daarnaast ook erg gevoelig. Niet alleen voel je jouw eigen emoties, ook kun je heel erg de sfeer om je heen ervaren. Denk aan iemand die niet in zijn of haar vel zit, of juist een gespannen situatie zodra je een ruimte binnenstapt. Je gevoel volgen is daarom erg belangrijk. Heb je de indruk dat je in actie moet komen voor iemand? Doe dat dan ook, zolang jouw eigen gesteldheid dat toelaat.

Maagd

Als Maagd ben je het waarschijnlijk wel beu om als overdreven praktisch, analytisch en nauwgezet te worden weggezet. Snappen we, maar het zijn niet per se slechte eigenschappen. Jouw empathie komt dan ook uit deze karaktertrekken voort: je zult eerst een situatie goed inschatten, en daarna pas oprechte bezorgdheid tonen.

Vissen

Vissen is een van de sterrenbeelden die heel gevoelig, behulpzaam en empathisch is. Toch zul je je ook wel herkennen in de eigenschappen emotioneel, kwetsbaar en mysterieus. Je bent de hele dag bezig met je aanpassen aan de situatie, wat niet ten goede kan komen aan je eigen mentale stabiliteit. Toch kun je je ook uren verliezen in dagdromen en heb je heel wat artistieke talenten. Je hebt er geen moeite mee om grote offers te brengen of compromissen te sluiten, maar raak hierin jezelf niet kwijt.

Lees ook Opgeruimd staat netjes: dit zijn de vier netste sterrenbeelden

Weegschaal

Sociaal, nieuwsgierig en altijd elegant: zo zou je Weegschaal kunnen omschrijven. Dit sterrenbeeld zal er alles aandoen om het standpunt van een ander te kunnen begrijpen en past in een handomdraai zijn of haar humeur aan aan de omstandigheid. Dit sterrenbeeld kan dan ook onwijs goed zich verplaatsen in de belevingswereld van iemand en helpen waar nodig. Je ziet de wereld dus écht door de ogen van de person in need.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Margriet | Beeld: Getty Images

FlairGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden