Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Acties > Wie verdient er volgens jou een bedankje? WIN een giga pakket met Merci-chocolade

Wie verdient er volgens jou een bedankje? WIN een giga pakket met Merci-chocolade

Wie verdient er volgens jou een bedankje? WIN een giga pakket met Merci-chocolade

Ken je iemand om je heen die een bedankje verdient? Onthoud dan deze datum, want op 21 september is het Nationale Bedankdag. Nu wordt het eindelijk voor het eerst in Nederland gevierd. Op deze dag is het extra belangrijk om je vrienden en familie te bedanken wat ze voor je hebben gedaan. Om deze dag te vieren, mogen wij 3 pakketten weggeven vol met chocolade en een katoenen boodschappentas. 

Pakket vol met chocolade

De Flair mag van Merci 3 pakketten van Merci chocolade weggeven. Het pakket bestaat uit:

  • 1 grote doos merci (400 gram) merci finest selection
  • 3 kleine doosjes, merci (250 gram) merci finest selection met speciale ‘bedank’ cover
  • 2 zakken merci petits, 2 repen merci tablets
  • 1 katoenen boodschappentas.

Geven is beter dan nemen

Bedanken is erg belangrijk voor de mentale gezondheid van de mens. Uit onderzoek in opdracht van merci blijkt dat bedanken, blije en enthousiaste emoties losmaakt. Sterker nog, mensen geven liever bedankjes dan dat ze bedankt worden. Veel mensen krijgen er ook een compleet gevoel van. Dat vinden 67% van de Nederlanders ook zo. Bedanken is ook niet vervelend toch? Daar sta je gek van te kijken, want 8% van de Nederlanders voelt zich ongemakkelijk na het bedanken.

Maar alsnog 8 van de 10 mensen waarderen een bedankje en voelen zich ook gewaardeerd. Het kan natuurlijk ook gebeuren dat iemand het vergeet om te bedanken. Dat werkt natuurlijk als het tegenovergestelde, want 1 op de 5 Nederlanders voelen zich dan vergeten en teleurgesteld. Dat is best zonde, want een bedankje geven is niet moeilijk. De helft van Nederlanders hebben ook liever een bedankje dan geld.

Lees ook
Eh, já: er bestaan nu pepernoten met de smaak van Bastogne en Milka chocolade

Vergeet-mij-nietje

Lisette Scholten is de senior product manager van merci. “We willen mensen inspireren om op dit soort momenten van hulp eens wat vaker dank je wel te zeggen en elkaar te blijven bedanken voor alledaagse dingen. Het is een klein gebaar, maar heeft veel waarde,” vertelt Lisette.

Het is dus belangrijk om andere mensen te stimuleren om te bedanken. 84% van de Nederlanders vind dat ook. We willen natuurlijk niet dat we het concept van bedanken gaan vergeten. Vandaar is het van belang om een Bedankdag te organiseren, volgens Lisette: “Bedanken maakt blij, dus hoe mooi zou het zijn als we dit vaker doen en daarmee niet alleen onszelf maar ook de ander gelukkig maken. Sta eens wat vaker stil bij de mensen om je heen waar je dankbaar voor bent en vertel ze dat ook.” De helft van de Nederlanders zegt ook dat ze meer mensen willen gaan bedanken. De Bedankdag is een goeie start om bij te beginnen dus.

Wil je meedoen aan deze winactie? Laat dan een comment achter op Facebook en wie weet ben jij een van de drie gelukkige winnaars van deze lekkere chocolade pakketten. 

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Onderzoek door marktonderzoeksbureau DirectResearch in juli 2021 naar het bedankgedrag van volwassen Nederlanders (n = 603),
in opdracht van merci.