Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Acties > Alles lekker schoon: win een HG-schoonmaakmiddelpakket

Alles lekker schoon: win een HG-schoonmaakmiddelpakket

Alles lekker schoon: win een HG-schoonmaakmiddelpakket

Vanwege corona zijn we allemaal wel een beetje meer gaan letten op hygiëne en desinfecteren. Dat is nog steeds (helaas) van belang. Wij mogen namens Flair twee leuke HG pakketten weggeven. Maak kans op een fles HG desinfectiereiniger, andere schoonmaakspullen voor in de keuken en nog veel meer leuke spullen voor in de keuken. Lees meer informatie hieronder. 

Niet alleen wassen we veel onze handen, maar ook in alle winkels en restaurants zijn er desinfecteer middelen te gebruiken. 60% van de Nederlanders denkt dat desinfecteren geen nut heeft. Ook zijn we nog vrij makkelijk in het schoonmaken van keukenmeubilair en electronica, zoals telefoons. Met deze winactie kan je deze spullen goed gebruiken om gezond en fris in deze tijd te leven. Maar waarom zijn we niet zo op de hoogte van desinfecteren?

Schoonmaken is anders dan desinfecteren

Schoonmaken en desinfecteren zijn twee hele verschillende dingen. Met schoonmaken haal je ongewenste substanties weg. Denk bijvoorbeeld aan vuil en vlekken, wat zit op spullen. Ziektekiemen worden deels weggehaald. Ze gaan alleen niet helemaal dood. Desinfectie doodt 99,9% van de bacteriën. Als dat niet gebeurt, is het ook geen desinfectiemiddel. Ook doodt het ziektekiemen. 58% van de mensen in Nederland weet niet het verschil. 70% weet wel dat alcohol desinfecteert, alleen weten ze niet dat er ook daadwerkelijk  70% alcohol in moet zitten. Anders helpt het niet de bacteriën doden. Ook weet maar een derde dat stomen ook desinfecteert.

Desinfecteren en Nederlanders

Nederlanders zijn vrij laks in schoonmaken. Terwijl het belangrijk is dat spullen zoals telefoons, toetsenborden, afstandsbedieningen en computermuizen vaak genoeg gereinigd moeten worden. Toch gebeurt dit te weinig. Rond de 30% van de Nederlanders desinfecteren nooit telefoons, grepen van keukenkastjes en afstandsbedieningen. Het valt wel op dat de meeste mensen de keuken en keukenspullen, wel regelmatig schoonhouden. ‘Het is verstandig om spullen die veel worden aangeraakt of oppervlakken waar veel bacteriën zitten, zoals in het toilet of in de keuken, te desinfecteren. Dit kan echter alleen met middelen die mogen claimen dat ze 99,9% van de micro-organismen doden. Het blijkt echter dat de kennis bij veel mensen over desinfecteren en hoe je dat het beste kunt doen nog wel ontbreekt,’ vertelt Jeroen Mustert (CEO van HG).

Hoe moet je nou desinfecteren?

Het is niet noodzakelijk. Ook al is schoonmaken met een schoonmaakmiddel half dodend voor bacteriën. Je moet goed kijken naar de ruimte in je huis. ‘Ziektekiemen kunnen soms dagen blijven leven op spullen en oppervlakken in de keuken en het toilet. Dit zijn dus risicovolle plekken in huis om ziektekiemen over te brengen. Er zijn slechts een paar schoonmaakmiddelen op de markt die daadwerkelijk desinfecteren én schoonmaken. De meeste desinfectiemiddelen zijn daarentagen niet geschikt voor dagelijks gebruik. Wij adviseren mensen zich goed te verdiepen in de juiste manier van desinfecteren en dit in bepaalde ruimtes in huis echt vaker te doen,’ ligt Jeroen toe.

Er valt dus veel te leren van deze informatie en het motiveert ook meteen, om de schoonmaakspullen uit de kast te halen. Dan komt deze winactie perfect van pas. In het HG pakket vind je onder andere: fles HG desinfectiereiniger, ovenreiniger, vetweg, afzuigkapfilter ontvetter, kookplaatreiniger en kichtengoodies (snijplank, afwasborstel en theedoek).

Wil je meedoen aan deze winactie? Laat dan een comment achter op Facebook en wie weet ben jij een van de twee gelukkige winnaars van deze frisse HG schoonmaak pakketten. 
Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.
Onderzoek van HG: fabrikant van specialistische schoonmaakmiddelen, uitgevoerd door onderzoeksbureau Markteffect