Sollicitatietips

Wil je solliciteren maar heb je geen idee hoe dat moet?
Lees dan de volgende tips, om zo goed mogelijk voor de dag te komen!

 • Zorg altijd voor een foutloze sollicitatiebrief. En bereid je brief heel goed voor. Dit is namelijk het eerste dat gelezen wordt bij een sollicitatie.
 • Zorg ervoor dat je CV duidelijk en overzichtelijk is opgesteld. Je persoonsgegevens bovenaan, daarna je opleidingen gevolgd door je (recente) werkervaringen.
 • Stuur je CV ook altijd mee bij een sollicitatie, wel of niet voorzien van een (recente) pasfoto.
 • Zorg dat je (altijd) op tijd bent op je sollicitatiegesprek. Bereid het sollcitatiegesprek goed voor. Maak gebruik van de routeplanner als je de weg er heen niet kent www.routenet.nl. Ben je in het bezit van een Tom Tom of ander navigatiesysteem, stel deze dan een dag van te voren in op de juiste locatie.
  Tegenwoordig is het meerendeel van de telefoons een Android smartphone. Googel Maps is in dat geval ook een hele bruikbare applicatie.
 • Mocht je onverhoopt toch te laat zijn of verhinderd zijn, bel dan op tijd om dit door te geven. De afspraak kan dan verschoven worden. Kom je zonder reden niet opdagen dan laat dat een verkeerde indruk achter en is het meestal niet meer mogelijk een nieuwe afspraak te maken.
 • Bedenk van te voren wat jij verwacht van de functie en wat je eventueel zou willen weten. Stel ook gerust vragen tijdens het gesprek. Je zit er niet alleen om vragen te beantwoorden maar ook om vragen te stellen.
 • Kun je bijvoorbeeld bij een werkgever op gesprek, zorg dan dat je ook daar goed voorbereid naar toe gaat. Probeer vooraf het nodige over het bedrijf te hebben onderzocht, je kunt informatie verzamelen door te Googlen en wellicht uit sociale jaarverslagen info te halen. Zo kom je goed voorbereid over.
 • Vermeldt ook in je CV referenties, als het kan onder vermelding van naam en functies van degenen die je als referentie opgeeft.
 • Natuurlijk moet je vooraf opgegeven referenties informeren, dat men gebeld of gemaild kan gaan worden.

Mocht je toch nog vragen hebben, bij het schrijven van een goede sollicitatiebrief kun je altijd je vragen hierover naar Flair Recruiters e-mailen, via info@Flairoffice.nl

Het is prima werken met….. Flair!!!

Geef een reactie